Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručna predavanja
  • 28.01.2017. 10:30

Ratari zimsko vrijeme koriste za edukacije

Već tradicionalno u zimskom razdoblju poljoprivredna zadruga Napredak iz Županje za svoje kooperante organizira stručna predavanja. Ona su najbolji način da poljoprivrednici iskustva s njive, osim sa strukom, razmjene i međusobno.

Foto: screenshot/youtube.com
  • 1.961
  • 200
  • 0

Već tradicionalno u zimskom razdoblju PZ Napredak iz Županje za svoje kooperante organizira stručna predavanja. Predstavnici instituta i sjemenarskih kuća na taj način poljoprivrednike upoznaju s najnovijim tehnologijama. Predavanjima se poljoprivrednici rado odazivaju. Održano je prvo, a tijekom veljače održat će se još nekoliko predavanja. Stručna predavanja najbolji su način da poljoprivrednici iskustva s njive, osim sa strukom, razmjene i međusobno.

Ivan Serezlija, djelatnik ratarske proizvodnje PZ Napredak kaže kako oko 150 do 170 poljoprivrednih proizvođača posjećuje stručna predavanja.

Ovo je susret gdje poljoprivrednici međusobno komuniciraju, razmjenjuju iskustva, komentiraju proteklu godinu, ističe Marko Bačić, direktor PZ Napredak.

Ratare brine stanje ozimih usjeva

Josip Udvardi je poljoprivrednik iz Cerne, a obrađuje 100 hektara zemlje. Uljaricama je najvjerniji. Sijao je i ozime usjeve, a brine ga, kaže, stanje pšenice. Nada se da će na predavanjima dobiti odgovore na neka pitanja.

O stanju ozimih usjeva u ovim debelim minusima pričao je i Alojzije Lalić iz Poljoprivrednog Instituta Osijek koji kaže kako ono ovisi o samom stanju usjeva. Stanje ozimih usjeva, pogotovo ječma i pšenice, je različito. Ono ovisi uvelike o rokovima sjetve, koja se protezala i do kraja studenog. Oni usjevi koji su zasijani početkom listopada nalaze se u dobrom stanju.

Foto: screenshot/youtube.com


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Tagovi

Stručna predavanja PZ Napredak Županja Poljoprivrednici Edukacije Pšenica Zima


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

VTV d.o.o.

Trg dr. Franje Tuđmana 2, 32100 Vinkovci, Hrvatska
tel: +385 (0) 32 492 102, e-mail: opci.poslovi@vktv.tv web: http://vktv.tv/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?