Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dekalb Hrvatska
  • 26.02.2016. 09:30

Proizvodnja kukuruza i u otežanim uvjetima

Prethodna godina bila je puna izazova, međutim DKC hibridi su pokazali da se kukuruz može uspješno proizvoditi i u teškim uvjetima.

  • 3.246
  • 398
  • 0

S obzirom da proizvodni uvjeti postaju iz godine u godinu zahtjevniji, proizvodnja kukuruza se suočava sa sve više izazova. Upravo zbog toga DEKALB teži ponuditi najbolje hibride koji će vam pomoći da postanete još uspješniji u svom poslu. Brend DEKALB postao je sinonim u svijetu za rekordne prinose i brzo otpuštanje vlage.

Posljednja godina bila je puna izazova, međutim DKC hibridi su pokazali da se kukuruz može uspješno proizvoditi i u teškim uvjetima. DEKALB korisnici su ostvarili sjajne rezultate, ovom prilikom možete pogledati neke istaknutije.Visoka kvaliteta sjemena postiže se zahvaljujući vrhunskim doradnim centrima kojih u Europi ima 6 u vlasništvu tvrtke. Kao svjetski lider u području poljoprivrede neprestano se ulaže u istraživanje i razvoj, tako da ulaganja na dnevnoj razini iznose 4 milijuna dolara.


Pokusna polja DEKALB hibrida

Graf 1: Rezultat pokusa DKC hibrida, Gola, OPG IVICA LUKČIN, Koprivničko-križevačka županija. Datum sjetve: 15.04.2015. Datum berbe: 25.10.2015.

Na osnovu rezultata iz priloženog grafa, možemo zaključiti da su na području Koprivničko-križevačke županije izuzetno visoke prinose (kg/ha) pokazali hibridi DKC5830, DKC5031, DKC4541, DKC4608 i DKC5401.

Graf 2: Rezultat pokusa DKC hibrida, Zgališće, OPG STANISLAV SEKELJ, Zagrebačka županija. Datum sjetve: 22.04.2015. Datum berbe: 28.09.2015.

Dok na području Zagrebačke županije po prinosima nadmoćno vlada DKC5401, a za njim slijede DKC5830, DKC5276, DKC5031. I u ovom pokusu DEKALB hibridi su pokazali znatno veće prinose (kg/ha) u odnosu na konkurentske hibride.

Pokusi obuhvaćaju sve proizvodne uvjete i tehnologije

"Svake godine postavimo veliki broj različitih tipova pokusa kojima obuhvatim sve proizvodne uvjete i tehnologije. Na ovaj način omogućavamo da sagledate kako se pojedini hibridi ponašaju u različitim proizvodnim uvjetima. Predlažemo da izbor hibrida za ovu vegetacijsku godinu napravite na temelju analize rezultata većeg broja lokacija unutar vaših regija", zaključuju iz tvrtke DEKALB.

Svi rezultati pokusa preračunati su na standard vlage od 14%. U DEFACT (komparativnim) pokusima uspoređivani su DKC hibridi s najboljim konkurentskim hibirdima iz iste FAO grupe. Rezultate pokusa koji su bili postavljeni na različitim lokacijama možete pregledati na web stranici www.dekalb.hr.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Dekalb Rezultati pokusa kukuruza Kukuruz Prinos kukuruza DKC hibridi FAO grupa


Partner

DEKALB Hrvatska

Ozaljska 136, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info.croatia@monsanto.com web: http://www.dekalb.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]