Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja opruga Dežanovac
  • 04.07.2016. 16:30

Pöttinger - kontinuitet i inovacije jamče uspjeh!

Tvrtka Pöttinger još jednom je uspjela dostići najveći promet u svojoj 145 godina dugoj povijesti i udvostručiti prodaju u posljednjih 10 godina. Donosimo i novosti iz "zelene linije"!

  • 920
  • 89
  • 0

Financijska 2014/15. godina je za Pöttinger peta zaredom s prometom većim od 320 milijuna eura. Tako je ova poznata austrijska obiteljska tvrtka još jednom uspjela dostići najveći promet u svojoj 145 godina dugoj povijesti i udvostručiti prodaju u posljednjih 10 godina. Svoj uspjeh temelje na partnerskom odnosu s kupcima koji generira inovacije, kao i na visokomotiviranom timu od 1.650 zaposlenika.

U izvozu ostvaruju 275 milijuna eura prodaje, a nadproječan rast prodaje zabilježen je izvozom na poljsko, francusko, švicarsko, australijsko i američko tržište. Na top-listi se među prvima tako nalazi šest zemalja: Njemačka, Austrija, Francuska, Češka, Švicarska i Poljska na koje otpada 65 posto Pöttinger agrotehnologije.

Kako bi zadovoljio veliku izvoznu potražnju, ovog je svibnja Pöttinger u svom sjedištu Grieskirchen (Austrija) u proširenje tvornice za dodatnih 12.000 četvornih metara proizvodnih površina investirao 25 milijuna eura.

Najveći postotak u ponudi sa čak 61 posto zauzima "zelena linija", iza koje slijedi obrada tla sa 25 posto.

Novosti u "zelenoj liniji"

Pöttinger je u svoju NOVACAT seriju stražnje kosilice dodao i NOVACAT 352 V model radne širine 3,46 m. Zahvaljujući novom vertikalnom transportnom položaju, NOVACAT 352 V je idealan za uske zavoje i uske ulaze na polje. Središnja značajka ovog novog modela je jedinstvena "HITCH & MOW" niža hidraulična veza koja omogućuje jednostavnu montažu bez potrebe podešavanja traktora. Ovaj sustav optimizira ublažavanje težine, te osigurava udaljenost od tla (50 cm). Srce kosilice je već dokazan NOVACAT rezač vrhunske kvalitete košnje sa sustavom brze izmjene noževa kao standardom. Inženjeri Pöttingera ističu jednostavnost održavanja stroja i produžen interval servisiranja (150 sati).

Vrhunska kvaliteta košnje

U Pöttinger zelenoj liniji su i novi HIT 8.81, 8.91 i 8.91 T 8-rotorski prevrtači pokošene mase radnog zahvata od 7,7 do 8,6 metara na kojima je primijenjena suvremena tehnologije s većih modela HIT 10.11 T i 12.14 T, koja još bolje prati promjene terena, pa ga čini idealnim za rad na nagibima. Novi dizajn rotorske jedinice, jedinstveni DynaTech, omogućava najbolju kvalitetu prevrtanja i čisti stroj.

Najbolje praćenje terena i neometan rad

Promjer rotora je 1,30 m na modelu HIT 8.81 i 1,42 m na HIT 8.91. Pet/šest zakrivljenih zubaca osiguravaju optimalno razbacivanje otkosa i praćenje terena.

Kut razbacivanja može biti podešavan za svaki rotor u tri poteza bez uporabe dodatnog alata. Svi su rotori opremljeni sa 16 x 6.5-8 guma novog dizajna kotača. Visoke brzine transporta mogući su zahvaljujući kompaktnom transportom položaju visine samo 2,87 m sa HIT 8.81 i 3,26 m sa HIT 8.91.

Nove Pöttinger TOP 962 C rotirajuće grablje s radnim zahvatom od 8,9 do 9,6 m i velikim promjerom TOPTECH PLUS rotora od 4,3 m za skupljanje otkosa dobra su alternativa 4-rotorskim grabljama i po kvaliteti izvedbe i po cijeni. TOP 962 C ima kućište sa 6-kotača i tandem-osovinu čime se postiže najbolje praćenje terena i neometani rad. Grablje se mogu podesiti offset vijcima, a zubci se mogu postaviti oko 1,5 cm dublje prema točki formiranja otkosa.

Optimalno razbacivanje otkosa

Širina otkosa može biti od 1,3 do 2,0 metara. Zubci na TOPTECH PLUS rotoru se mogu jednostavno zamijeniti. Rotori se mogu za transport hidraulički podići do visine od 4 metra. U opciji je i pojedinčno dizanje rotora. Širina okvira kućišta od 2,9 metara daje stabilnost i na neravnim terenima. Standardno je TOP 962 C opremljen s 340/55-16 a opcijski s 380/55-17 gumama.

Nova utovarna silažna prikolica

I na kraju ovogodišnje novitete iz ponude Pöttinger "zelene linije" valja završiti s novom TORRO COMBILINE utovarnom silažnom prikolicom koja će s polja pokupiti sve što "zelena linija" pripremi.

TORRO s novim COMBILINE designom nije nov samo u izgledu nego i u tehnologiji. Riječ je o dva modela TORRO 6010 L/D COMBILINE i 6510 L/D COMBILINE prikolica s utovarnom zapreminom 35 odnosno 36,5 prostornih metara koje zahtijevaju traktore snage 160-300 KS. Ove su prikolice opremljene već dokazanim 6-rednim "plivajući" pick-upom koji osigurava odlično kopiranje terena i skupljanje krme bez nečistoća. Novosti uključuju štitnik za vjetar i dodatni valjak za praćenje terena koji je smješten na centrali prikolice iza pick-upa kako bi poboljšao navođenje preko neravnina.

Skupljanje krme bez nečistoća

Snažni utovarni rotor (promjera 800 mm) daje odličnu kvalitetu sjeckanja krme zbog osam redova 10 milimetarskih zubaca od Durostat čelika i novog POWERCUT sustava asimetričnih noževa koji sada ima 45 (u odnosu na prijašnjih 39) noževa koji daju dužinu sječke 34 mm. U opciji je i patentirani TWINBLADE sustav zaštite dvostrukih noževa, kao i AUTOCUT automatski sustav oštrenja. Podnica spuštena za 150 mm na prednjem kraju dozvoljava montažu guma do 800/45R26.5 a da prikolica još uvijek bude u horizontali.

Na raspolaganju je i izbor nekoliko tipova guma za svaki model i mnoge druge opcije.

Pöttinger, podsjetimo, time zaokružuje svoju ponudu od 50-ak modela suvremenih linija utovarnih prikolica, za potrebe svakog kupca od sjeverne do južne Europe, od Amerike do Azije, potvrđujući svoju vodeću svjetsku poziciju u ovom segmentu, ističu u Pöttingeru.

Za više informacija o Pöttinger novitetima obratite se tvrtki Proizvodnja opruga Dežanovac na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Pottinger Prikolica Prodaja Izvoz Kosilica Prevrtač Rotor


Autor

Jozo Radišić

Više [+]

Stručnjak za mehanizaciju i zaljubljenik u poljoprivredu, s velikim iskustvom u proizvodnji.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]