Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan polja uljane repice 2014
  • 05.06.2014. 09:00

Pioneer hibridi uljane repice – 20 godina s Vama!

Dvadesetogodišnja tradicija u razvoju Pioneer hibrida uljane repice jamstvo je kvalitete, uz više i stabilnije prinose te otpornost u stresnim uvjetima

  • 540
  • 28
  • 0

Ove godine obilježava se 20. obljetnica od pojave prvih Pioneer hibrida uljane repice. Tim povodom u restoranu Kutjevački podrum u Kutjevu 03. lipnja 2014. godine obilježen je Dan polja hibrida uljane repice tvrtke Pioneer. Uzvanicima su se obratili Mladen Itrak predsjednik Uprave tvrtke Kutjevo d.d., te predstavnici tvrtke Pioneer, Mario Bačani product i marketing manager, Predrag Švarc direktor prodaje te Damir Jelošek.

Iako je Pioneerov program uzgoja uljane repice mlad u odnosu na kukuruz, velika ulaganja u inovacije dovela su do značajnog povećanja prinosa, a time i profitabilnosti uzgoja za farmere. Takav pristup rezultirao je pozicioniranjem Pioneera među 3 vodeća brenda uljane repice u cijeloj Srednjoj i Istočnoj Europi.

Pioneer je prvi proizvođač sjemena uljane repice u Europi 100% usredotočen na oplemenjivanje i stvaranje hibrida, što pokazuje predanost inovacijama i vjeru u mnoge prednosti uzgoja hibrida uljane repice. Prednosti hibrida za farmere mnogostruke su i u osnovi se temelje na raznolikosti i kvaliteti Pioneer germplazme.

Uz Pioneer hibride uljane repice do 10% većeg prinosa!

Potencijal prinosa i sveukupni vigor hibrida može biti čak 10% veći kod hibrida nego kod sorti uljane repice. Povećana raznolikost germplazme znači jače i prilagodljivije hibride, s određenim prednostima u stresnim uvjetima. Pioneer oplemenjuje, stvara i ispituje hibride u Europi, što je jamstvo da su proizvodi koje prodaju u Hrvatskoj prilagođeni za uvjete uzgoja na našim poljima.

Hibridi su također tolerantniji na bolesti, imaju bolje razvijen korijen, a sve to omogućuje intenzivniji uzgoj koji daje više i stabilnije prinose. U uzgojnom programu Pioneera prinos i kvaliteta ulja uvijek su bili jednako važni kao i prinos zrna. Jedna od njihovih najranijih inovacija bila je uklanjanje visokog postotka glukozinolata iz ulja.

Pioneer je na tržište izbacio prve polupatuljaste hibride pod brendom MAXIMUS®. Ovi hibridi se sada nalaze među 10 najboljih hibrida u Srednjoj i Istočnoj Europi. MAXIMUS® hibridi imaju mnoge prednosti kao što su lakša kemijska zaštita te lakša žetva kombajnima, a te prednosti poljodjelcima donose povećanu dobit. Pioneer u ovoj prodajnoj sezoni nudi 4 hibrida, 3 već dobro poznata: PR46W14, PR46W21, Maximus PR44D06 te jedan novi PT211, koji je izdanak najnovije generacije Pioneer hibrida.

Pioneer je u potpunosti posvećen inovacijama i razvoju novih proizvoda i zato su u mogućnosti ponuditi najbolje hibride za Vaša polja vjerujući u zajednički uspjeh!

U prilogu članka možete pogledati galeriju forografija sa Pioneer Dana polja hibrida uljane repice 2014.


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Uljana repica Dan polja Pioneer DuPont Hibrid Maximus PR46W14 PR46W21 PR44D06 PT211 Viši prinos Profit Germplazma Glukozinolat


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]