Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 22.02.2017. 13:30

Novi Syngenta hibridi kukuruza za još bolji prinos!

Dolaskom toplijeg vremena bliži se vrijeme sjetve kukuruza. Syngenta donosi preporuku novih hibrida iz FAO grupa 300 i 400 s kojima možete ostvariti najviše rezultate prinosa i kvalitete zrna!

  • 1.957
  • 77
  • 0

Dolaskom toplijeg vremena, bliži se vrijeme sjetve kukuruza pa je vrijeme da se podsjetite koji su to odlučujući faktori za uspješnu proizvodnju kukuruza. Uz gnojidbu i zaštitu kukuruza od korova kao najvažnije korake u proizvodnji kukuruza, odabir hibrida odlučujući je faktor za uspješnu proizvodnju.

Syngenta je proteklih godina uložila značajna sredstva u istraživanja i brojne pokuse kako bi za tržište RH osigurali najbolje hibride za vaše njive! Kao posebnu preporuku za sezonu 2017. iz FAO grupe 300 izdvajaju nove Syngentine potencijale: SY Arioso i SY Dartona.

SY Arioso brzo otpušta vlagu

SY Arioso hibrid

SY Arioso je rani hibrid odličnog potencijala prinosa suhog zrna u svim uvjetima proizvodnje. Vrlo stabilan, adaptibilan na svim tipovima tala. Pogodan za rane rokove sjetve, kada je prosječna temp.tla na dubini sjetve 8-10°C. Hibrid brzog ranog porasta, brzo otpušta vlagu što rezultira vrlo niskom vlagom zrna u berbi.

U 2016. godini diljem RH pokazao je univerzalnost i vrhunske rezultate, najviši prinos suhog zrna na OPG Trutin (Otok) iznosio je 16.832 kg/ha, a prosječan prinos suhog zrna 2016. iznosio je 12.450 kg/ha.

Titula univerzalnog hibrida

Za SY Dartona (FAO 390) možemo sa sigurnošću reči kako je zaslužio titulu univerzalnog hibrida za sve tipove tla i uvjete proizvodnje. SY Dartonu odlikuje čvrsta stabljika koja ne poliježe, ima iznimno visok potencijal za prinos kvalitetnog zrna, vrlo brzo otpušta vlagu, a stabilan je i adaptibilan na srednje teškim i teškim tlima.

Za SY Dartona možemo sa sigurnošću reči kako je zaslužio titulu univerzalnog hibrida za sve tipove tla i uvjete proizvodnje!

Ovaj hibrid preporuča se za intenzivnu proizvodnju i postizanje top prinosa vrhunske kvalitete zrna. U 2016. najviši prinos suhog zrna bio je 16.040 kg/ha, dok je prosječan prinos suhog zrna bio 12.452 kg/ha.

Odlična tolerantnost hibrida na polijeganje

U FAO grupu 400 Syngenta na tržište dovodi najnoviju genetiku kojom možete ostvariti najviše rezultate prinosa i kvalitete zrna: SY Kreon i SY Zephir.

SY Dartona hibrid

SY Kreon je hibrid za intenzivne uvjete proizvodnje i visok prinos kvalitetnog zrna. Hibrid dužih, ujednačenih i kompaktnih klipova iznimno lijepog i visokokvalitetnog zrna. Ima vrlo čvrstu stabljiku odlične tolerantnosti na polijeganje.

Visoke je tolerantnost na bolesti (fusarium) što je i jedan od razloga zašto se preporuča proizvođačima koji žele kvalitetno i zdravo zrno, za intenzivnu proizvodnju i berbu u zrnu i klipu.

Najviši prinos suhog zrna 2016. postigao je na OPG Kovačević (Zrinski Topolovac) - 15.918 kg/ha, dok je prosječan prinos suhog zrna 2016. bio 12.588 kg/ha.

SY Zephir hibrid sigurnih i visokih prinosa odlikuje vrlo dobra stabilnost u uvjetima suše i visokih temperatura. Hibrid izuzetno čvrste stabljike, vrlo dobro otpušta vlagu. Sy Zephir se preporuča za sve uvjete proizvodnje i postizanje visokih prinosa i u najtežim uvjetima. 2016 na OPG Habijanec (Koprivnički Bregi) SY Zephir dao je najviši prinos suhog zrna od 15.654 kg/ha. Prosječan prinos suhog zrna 2016. iznosi je 13.160 kg/ha.

Za više infomacija o novim hibridima kukuruza, obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Syngenta Hibridi Kukuruz Arioso Dartona Uzgoj Proizvodnja Prinos


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!