Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Minibatt
  • 07.12.2016. 12:00

Najmanji "kombajn" na svijetu za uzorkovanje zrna

Prenosivi uređaj za uzimanje uzoraka zrna - najmanji "kombajn" na svijetu!

  • 4.495
  • 526
  • 0

Uređajom za uzimanje uzoraka zrna prije žetve "Minibatt" omogućeno je brzo i efikasno uzimanje uzoraka zrna na njivama što nam omogućava najbolji redoslijed žetve. Uzorci zrna su identični onima uzetim iz komabjna. Poterbno je menje od 5 minuta za uzimanje uzorka od 500 g.

Prednosti korištenja uređaja "Minibatt" su organizacija, ušteda, pouzdanost, brzina, lakoća uzimanja uzoraka. Uređaj žanje, vrši i razdvaja zrno od slame, a pogonjen je elektromotorom s punjivom lithium baterijom, kapaciteta dovoljnog za uzimanje desetak uzoraka.

Razdvajanje zrna od slame

Minibatt se pokreće pritskom prekidača koji uključuje elektromotor s promjenjivom brzinom okretaja. Rukovatelj nosi uređaj u jednoj ruci, dok drugom rukom kontrolira klapnu koja se nalazi na gornjoj strani uređaja kojom usmjerava klas usjeva u uređaj. Prsti uređaja hvataju klas i odvajaju zrna "češljanjem".

Potom se uzorak vrši postupkom sličnom kao u samom kombajnu koristeći bubanj i korpu. Ventilator usisava zrak kroz podesivi otvor i iznosi ovršene oklaske i slamu. Uzorak zrna prolazi kroz korpu te kroz struju zraka te se daljnje pročušćuju od ovršenih ostataka slame. Ovršena i pročišćena zrna se skupljaju u posudi za uzorak koja se nalazi na donjoj strani uređaja.

Tehničke karakteristike

Maksimalni broj okretaja (prazan)

1400- 2000 o/min

Promjer cilindra

160 mm

Širina cilindra

145 mm

Brzina zraka na izlazu

4- 8 m/s

Težina

303 kg

Kapacitet posude za uzorke

500 ml (720 ml)

Baterija

14,4 V

Kapacitet baterije

2000 mAh

Vrijeme punjenja baterije

60min


Tagovi

Minibatt Uzorkovanje zrna


Autor

Ivica Prpić

Više [+]

Stručni savjetnik za poljoprivrednu mehanizaciju, član Udruge voćara, vinogradara i vinara općine Kaptol te predsjednik Županijske udruge za organizaciju natjecanja orača Požeško-slavonske županije. Donosi nam inovacije iz svijeta mehanizacije.