Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaprimanje zahtjeva
  • 04.08.2015. 11:00

Kontrola tla u Brodsko-posavskoj županiji

U općinama i gradovima Brodsko-posavske županije, do 14. kolovoza 2015. zaprimaju se zahtjevi poljoprivrednika za kontrolu tla. Cijena analize je 180,00 kn.

  • 312
  • 34
  • 0

Iz Brodsko-posavske županije pozivaju zainteresirane poljoprivrednike s područja svih općina i gradova u njezinu sastavu, da se uključe u projekt Kontrola tla na poljoprivrednim gospodarstvima na području Brodsko-posavske županije u 2015. godini.

Cijena analize iznosi 361,25 kuna po uzorku za površinu od pet hektara, od čega poljoprivrednici plaćaju 50% odnosno 180,62 kune, dok će drugu polovicu sufinancirati Brodsko-posavska županija te općine, odnosno gradovi.

Osigurano 100.000 kuna za analizu

"Budući da je Brodsko-posavska županija poljoprivredno orijentirani kraj još od 2005. do 2010. godine, imali smo dobru suradnju sa Zavodom za tlo iz Osijeka, te je svake godine ugovorom bilo osigurano praćenje 600 uzoraka plodnosti tla. Svrha je bila da poljoprivrednici dobiju savjete za pravilnu gnojidbu, što je jedan od preduvjeta kvalitetnije proizvodnje.

Shodno analizama, poljoprivrednici su bili bolje informirani na koji način povećati svoje prinose. Zato je u 2015. godini Brodsko-posavska županija osigurala 100.000,00 kuna kako bi se projekt ponovno pokrenuo, ovoga puta s Agencijom za poljoprivredno zemljište i načelnicima općina", ističu u Brodsko-posavskoj županiji, čime se, dodaju, želi izaći u susret obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a sve s ciljem pravilnije gnojidbe i ostvarivanja boljih prinosa. Rok za podnošenje zahtjeva je 14. kolovoza 2015. Obrazac zahtjeva možete preuzeti u matičnim općinama ili ispod ovoga teksta.

U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte Upravni odjel za poljoprivredu Brodsko-posavske županije odnosno pročelnika Željka Burazovića na broj mobitela 099/218-2401.


Dokumenti


Tagovi

Kontrola tla Brodsko-posavska županija Agrokemijska analiza Zahtjev Zavod za tlo Osijek Uzorci Općine Gradovi Agencija za poljoprivredno zemljište Pravilna gnojidba


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.