Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Schaumann
  • 30.07.2015. 16:30

Kako osigurati urod kukuruzne silaže?

Gubitke treba ograničiti i izvući najbolje iz sakupljene kukuruzne mase. Bonsilage Mais je sigurna ulaznica za očuvanje uroda kukuruza u svim situacijama!

  • 617
  • 29
  • 0

Gubici siliranja i naknadnog zagrijavanja ne smiju se dodavati gubicima prilikom žetve. Prisjetimo se suša 2013. i preporuka za što ranije skidanje kukuruznih masa jer je tako sigurnije za količinu i kvalitetu uroda. Kukuruzna silaža cijele biljke je visoko fermentabilna ako je, osim poštivanja ostalih tehnoloških zakonitosti, vrlo važan omjer zrna i stabljike. Detaljnije možete pročitati u članku "Svi razlozi neuspjeha u spremanju silaža".

Stres (suša, prisilna zrioba) ne spada u uobičajenu situaciju. Biljka je usljed suše otvorena za mikrobiološku konkurenciju pa je pravi tijek vrenja pod upitnikom. Tada nam naročito trebaju specijalisti: pravi izabrani sprinteri koji stvaraju prave omjere kiselina za stabilnost, probavljivost i zaštitu od naknadnog vrenja.

Schaumann ima organiziranu mrežu savjetnika na terenu u Hrvatskoj. Kako biste pronašli osobu koja je odgovorna za Schaumann u Vašem okruženjum, izaberite svog Schaumann savjetnika pomoću KARTE.

Gubitke treba ograničiti i izvući najbolje iz sakupljene kukuruzne mase. Bonsilage Mais je sigurna ulaznica za očuvanje uroda kukuruza u svim situacijama. Upotrebom Bonsilage Mais gubici krivih vrenja i naknadnog zagrijavanja mogu se dokazivo reducirati. Korektnim upravljanjem siliranja i jednom ciljanom upotrebom silažnih inokulanata. I ove godine Schaumann Agri akcijskim cijenama nastupa od samog početka sezone siliranja pa možete smanjiti gubitke koji se mogu izbjeći.

U prilogu ispod članka pronađite dokument o tome kako osigurati urod kukuruzne silaže!

Autor: Ljiljana Pomper, dipl.ing.polj.


Dokumenti


Tagovi

Schaumann Kukuruzna silaža Bonsilage Mais Schaumann savjetnik Urod kukuruza Očuvanje silaže Siliranje Gubici siliranja Skidanje kukurznih masa Spremanje silaže


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs