Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 07.05.2016. 09:00

Kako i kada suzbiti korove u kukuruzu?

Za rješavanje problema s jednogodišnjim i višegodišnjim uskolisnim i širokolisnim korovima primjenjuju se herbicidi koji će na najbolji način suzbiti kompletnu korovnu floru u kukuruzu.

  • 1.641
  • 80
  • 0

Za rješavanje problema s jednogodišnjim i višegodišnjim uskolisnim i širokolisnim korovima primjenjuju se herbicidi koji će na najbolji način suzbiti kompletnu korovnu floru u kukuruzu.

Syngenta je razvila kombinacije herbicida koji djeluju preko lista, stabljike, tla i to na najširi spektar korova u kukuruzu:

Elumis® Peak® za veće površine (3ha) i Elumis® Banvel® za manje površine (0,7ha). Navedene kombinacije herbicida sprječavaju i naknadni ponik korova čime se "banka" sjemena u tlu značajno smanjuje.

Elumis® i Peak® s najvećim spektrom djelovanja

Elumis® i Peak® je kombinacija herbicida s najvećim mogućim spektrom djelovanja na sve korove u kukuruzu. Suzbija sve širokolisne i uskolisne, jednogodišnje i višegodišnje korove.

Elumis® Peak® sadrži tri djelatne tvari: kiselinski mezotrion, nikosulfuron i prosulfuron. Odlično djeluje na sirak, ambroziju i druge tvrdokorne korove kao što su abutilon, čičak i slično. Svojim izraženim rezidualnim (produženim) djelovanjem pruža dugotrajnu zaštitu, što ga također izdvaja iz skupine drugih post-em herbicida koji djeluju samo kontaktno. Svim poželjnim osobinama herbicida Elumis® Peak® važno je dodati i djelovanje neovisno o oborinama.

Jedno pakiranje herbicida Elumis® Peak® namijenjeno je površini od 3 ha (4,5 l Elumis® + 60 g Peak®). Primijeniti u fazi 4-7 listova kukuruza u dozi 1,5 l/ha Elumis® + 20 g/ha Peak® uz dodatak okvašivača Etalfix® Pro 0,1 l/100 l vode

Elumis® Banvel® za manje površine

Za potrebe proizvođača koji proizvode kukuruz na manjim površinama, preporuča se jednako djelotvorna i snažna kombinacija herbicida Elumis® i Banvel®.

Elumis®Banvel® sadrži tri djelatne tvari (kiselinski mezotrion, nikosulfuron i dikamba) s iznimno širokim spektrom djelovanja na korovnu floru kukuruza. Odlično suzbija jednogodišnje i višegodišnje uskolisne i širokolisne korove u kukuruzu (sirak, koštan, ambroziju, abutilon, čičak i brojne druge korove).

Primijeniti u stadiju od 3 do 5 listova kukuruza u dozi primjene za 0,7 ha: 1 l Elumis® + 0,25 l Banvel® uz dodatak okvašivača Etalfix® Pro (0,1 l na 100 l vode). Elumis® Banvel® na tržište dolazi u pakiranju: 1 l Elumis® + Banvel® 0,25 l, što je dovoljno za površinu 0,7 ha.

Za optimalan učinak na korove preporuča se primjena u ranijim fazama razvoja korova kada su jednogodišnji uskolisni korovi u fazi 1-2 lista do početka busanja, a jednogodišnji širokolisni u razvojnoj fazi 2-4 lista, no ne više od 5 cm visine.

Za više informacija o načinu primjene herbicida, obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Korovi Herbicid Syngenta Kukuruz Ambrozija Sirak


Partner