Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Timo Miller
  • 26.11.2016. 10:35

Još dugo će biti potrebe za rabljenim strojevima

Nijemci u prosjeku novi traktor koriste od šest do osam godina i onda ga prodaju da bi imali novi i suvremeniji!

  • 5.705
  • 567
  • 0

"Zadovoljni smo našim boravkom i radom u Hrvatskoj, a posebice jer vrijedi i činjenica da smo već u prvoj godini uspjeli prodati pet Ropa strojeva. Doduše ne sve nove, već i polovne jer i naša orijentacije je i prodaja pored novih i polovnih strojeva. Prodajemo pak samo i polovne kada su u pitanju rabljeni strojevi marke Claas i John Deere, a radi se o traktorima i kombajnima", rekao nam je Timo Miller, vlasnik Profiagrara i dodaje kako s Ropom radi još od 2009.godine.

"Procjenjujem da u Hrvatskoj imamo veliku potrebu za novim strojevima jer sam primijetio da iako ima dovoljno strojeva, jako su stari. Prodali smo prošle godine i prve strojeve s Mercedesovim motorom koji imaju manju potrošnju goriva i jači kapacitet što je jako važno hrvatskom poljoprivredniku.

U Hrvatskoj postoji potreba za strojevima

Ti poljoprivrednici imaju namjeru kupovati novije strojeve. Ili potpuno nove, ili rabljene, ali ne jako stare i dobro održavane, a vrlo je važno i da su stručnjaci u šećeranama uvidjeli da je potreba za Ropa strojevima velika, a da bi se i one održale potrebno je da repa bude izvađena kvalitetnim strojevima i da imaju što je moguće više kvalitetnije i čistije repe."

U našem razgovoru koji smo ovdili u Njemačkoj tijekom posjete tvornice Rope osvrnuo se i na tržište traktora u Hrvatskoj i Europi.

I u Njemačkoj ima dobrih i loših

Svi su čekali na dobivanje europskih potpora koja još nije stigla. I mnogo se još mora raditi da bi stigli standarde Europske unije, no mora biti jasno da će Hrvatska uvijek i biti dobro tržište za rabljene strojeve, ali za jako dobrie rabljene strojeve. I u Njemačkoj ima raznovrsnih poljoprivrednih gospodarstava, ima i dobrih i i loših, i velikih i srednjih i malih. Najveća razlika u odnosu na Hrvatsku je što imaju bolju tehniku i novije strojeve i znatno više ulažu u mehanizaciju.

Timo Miller, Profiagrar, o hrvatskom i njemačkom tržištu mehanizacije!

Ali i sustavom udruživanja kada nemaju svi kompletnu mehanizaciju dolaze do toga da svatko u tim, svojevrsnim strojnim prstenovima, imaju vrhunske i nove strojeve. Oni idu na ekonomičnije upravljanje u poljoprivredi, pa ne kupuje svatko svoj stroj. Nijemci u prosjeku novi traktor koriste od šest do osam godina i onda ga prodaju da bi imali novi i suvremeniji.

Sustavom udruživanja lakše do mehanizacije

Poduzeće Profiagrar d.o.o je osnovano 2009. godine s ciljem da poljoprivrednicima na teritoriju Srbije, Hrvatske i Mađarske omogući olakšan pristup najkvalitetnijim poljoprivrednim strojevima s tržišta Europske unije, od renomiranih proizvođača poput tvornica Ropa, Lemken, Gerinhoff, Albach, Claas, Holmer, John Deere, New Holland, itd.

Razgovor s menadžerom njemačke tvrtke

Osnovna djelatnost poduzeća se odnosi na uvoz i prodaju novih i rabljenih poljoprivrednih strojeva. Poduzeće je ekskluzivni zastupnik njemačke tvrtke Ropa, vodećeg proizvođača strojeva za vađenje, pročišćavanje i utovar šećerne repe. U sklopu ponude nalaze se i mobilni usitnjivači drvenih grana i stabala iz tvrtke Albach, dok je od 1.srpnja 2012.god. započeta suradnja s novim partnerom iz Njemačke, renomiranom kompanijom Lemken, u čijoj ponudi se nalazi kompletan program priključnih strojeva počevši od plugova, kultivatora, kratkih tanjurača, preko sjetvospremača i sijačica pa sve do prskalica, čime se zaokružuje jedan kompletan proizvodni proces u poljoprivrednoj proizvodnji.

Miller ističe i da njih nešto izdvaja od drugih, a to je što imaju izravne veze s njemačkim partnerima koje se ogledaju u kvaliteti uveženih strojeva, brz, pouzdan i stručan servis, usluge uvoza i obrade carinske dokumentacije, isporuka na kućnu adresu i slično, rekao je za kraj naš sugovornik.


Tagovi

Timo Miller Profiagrar Ropa Claas John Deere Njemačka


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.