Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 02.10.2015. 10:35

John Deere požnjeo zlato i srebro u Mannheim-u!

John Deere osvojio je brojne medalje za tehnološke inovacije koje će biti predstavljene na nadolazećem sajmu Agritechnica!

  • 642
  • 30
  • 0

9. rujna 2015. Njemačko Poljoprivredno društvo Inovacija dodijelilo je John Deere-u i njegovim partnerima tri zlata i 10 srebra za niz inovacija. Pobjedničke inovacije koje su odabrane između više od 330 kandidata bit će predstavljene na ovogodišnjem Agritechnica sajmu koji se odvija od 10. do 14. studenoga 2015. u Hannoveru, Njemačka.

Tako velik broj nagrada je rezultat neprekidnog istraživanja i razvoja investicijskog društva, potvrđuje Chris Wigger, potpredsjednik prodaje i marketinga u John Deere.

Preciznost poljoprivredne opreme

"Mi smo posebno ponosni da naši partneri u industriji i pružatelji usluga imaju važnu ulogu u postizanju tih značajnih rezultata. Kako se naša industrija sve više pretvara u integriranu tehnologiju, inteligentna rješenja zajedno jasno dokazuju pobjedu John Deere predanosti u otvaranje sustava i našu volju za suradnjom s partnerima. Poljoprivrednici koji posjeduju poljoprivredno zemljište će imati koristi od ovog razvoja", kaže Wigger. DLG nagrade za John Deere, njihove partnere i davatelje usluga uključuju hardverska rješenja za strojeve i dijelove i softverska rješenja za preciznost poljoprivredne opreme, optimizaciju logistike i podršku poljoprivredi.

Zlatne medalje novim tehnološkim rješenjima!

Zlatnu medalju odnio je sustav silažnog kombajna koji nadzire i stalno podešava razmak između noževa i bubnja sječke. Izuzetno precizni senzori smješteni na traci sječke nadgledaju i konstantno mjere udaljenost od trake do noža te pomoću toga prate oštricu.

Iduće zlato otišlo je kombiniranom upravljanju hranjivim tvarima (partneri u poljoprivredi i gnojidbi: Land-date Eurosoft, Vista, Rauch, Sulky). Sistem mineralnog ili organskog upravljanja plodnosti (dušika i fosfora) precizno i točno, po potrebi biljke. Sustav omogućuje potpuni pogled iz jedne žetve u drugu i uključuje tehnologiju koja pruža najveću preciznost gnojidbe. Stručnost i tehnologija pružene od uglednih poslovnih partnera su doprinijeli integriranim rješenjima kako bi omogućili gnojidbu u skladu s njemačkim smjernicama za oplodnju (DVO).

Kombinirana zaštita bilja i sustav upravljanja korištenja pesticida također je zaslužila zlatnu medalju (partneri u poljoprivredi i opremi za zaštitu bilja: BASF, ZEPP, KTBL, JKI, ISIP), kao i intuitivno upravljanje te pravovremeno i točno apliciranje pesticida. Partnerske tvrtke nude odgovarajuće preporuke u primjeni stope, rukovanju i podršci operateru.

Srebrne medalje u 'ruke' traktora i elektronike za poljoprivredu

John Deere EZ Ballast - fleksibilan sustav koji omogućuje operateru da dodaje balans težinu s težinom od 1,7 tona u donjem dijelu šasije traktora, bez da napuste kabinu, odnio je srebrnu medalju. EZ Balast ne zauzima prostor potreban za poteznicu i poboljšava ravnomjernu raspodjelu težine na traktoru. Kao rezultat toga, pomaže povećanju produktivnost i smanjenju operativnih troškova.

Još jedno drugo mjesto otišlo je John Deere iTEC AutoLearn, prvom svjetskom alatu za kontrolu traktora na krajevima polja uz sposobnost učenja. Sustav upravljanja na krajevima polja automatski bilježi sve korake vozača koji su odrađeni i automatski ih snima za daljnje korištenje u sličnim situacijama. Inteligentni pogon na četiri kotača također je zaslužno odnio srebrnu medalju. Radi se o sustavu za automatsko optimiziranje raspodjele vučne snage traktora s pogonom na sva četiri kotača. Ovisno o osovinskom opterećenju, proklizavanju kotača i stvarnoj brzini traktora, pogon na četiri kotača se automatski uključuje ili isključuje po potrebi, što smanjuje slučajeve nepravilnog korištenja i smanjuje stres operatera, dajući mu veću udobnost.

Šest kuteva gledišta za veću sigurnost

John Deere 3600 3D kamera je 3D sustav kamera za praćenje okoline stroja. Ona pruža do 6 različitih gledišta kako bi se poboljšala sigurnost rada traktora i strojeva za žetvu - dodaje sigurnosne manevre, rad s prednjim utovarivačem i transportnim aplikacijama.

Od opreme za žetvu, medalja je otišla integriranoj opciji kombajna CA2. ICA2 je prvi potpuno integrirani sustav koji pokreće sustav optimizira postavke stroja. Osim gubitka žitarica, kvaliteta zrna će se također uključiti u proces optimizacije. Nakon postavljanja i podešavanja pomoću optimiziranih postavki (ICA2), čak i početnik operater će biti u mogućnosti održavati operativnu izvedbu na najvišoj razini tijekom radnog dana.

Automatizacija kalibracije za mjerenje produktivnosti

Srebrne medalje ponijeli su i jedan simulator te automatizacija kalibracije. Kombajn simulator GoHarvest je prvi simulator koji kombinira radno okruženje i pruža pravu obuku tijekom cijele godine. Softver omogućuje realno rukovanje strojem i pruža pravi doživljaj berbe - pojedini moduli omogućuju učenje korak-po-korak, s daljnjim povećanjem složenosti. John Deere Aktivni Prinos je nova generacija Active Yield System-a koji automatizira kalibracijske korake potrebne za mjerenje produktivnosti, koja je do sada zahtijevala jako puno vremena. Da bi se postigla maksimalnat preciznost u produktivnosti praćenja, proces ručnog vaganja proizvoda je zastario.

Fill Control Active sinkronizacija je inovativno rješenje za žetvu silaže stočne hrane. Integracijom sistema sinkronizacije na SPFH sa transportnim vozilom, pomoću senzora se prikazuju informacije operateru o dolasku transportnog vozila i napunjnsoti prikolice.

Za više informacija o inovacijama, kontaktirajte John Deere zastupnika za Hrvatsku, Novocommerce International, na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

John Deere Tehnološke inovacije Agritechnica Chris Wigger DLG nagrade Hardverska rješenja Silažni kombajn Gnojidba BASF ICA2


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs