Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita kukuruza
  • 28.04.2015. 18:00

Herbicid produženog djelovanja

Poznavanje korovne flore u kukuruzu od izuzetne je važnosti jer se prema brojnosti i vrsti korova odabire učinkovit i originalan herbicid.

  • 1.436
  • 58
  • 0

Ukoliko na parcelama imate problema sa jednogodišnjim uskolisnim i širokolisnim korovima (ambrozija, loboda, proso, šćir, koštan i dr.) tada prednost svakako ima herbicid koji će djelovati preko lista (suzbiti sve korove koji su u vrijeme tretiranja iznikli), ali i onaj koji dugotrajno djeluje i preko tla jer ćete samo na taj način spriječiti naknadni ponik korova u kasnijim stadijima kukuruza.

Isto tako, ukoliko ste proizvođač koji je navikao primjenu herbicida obavljati ranije, odmah nakon sjetve pa do stadija kukuruza 3 do 4 lista, Syngenta Agro stručnjaci preporučuju primjenu herbicida Lumax koji djeluje i preko lista i preko tla, suzbijajući sve jednogodišnje travne i širokolisne korove. Najizraženije djeluje na tvrdokorne korove kao što su abutilon (europski mračnjak), ambroziju, dikicu, lobodu i drugi.

Herbicid Lumax je najbolje primijeniti kada je većina korova iznikla i kada je kukuruz u stadiju 3 do 4 lista jer ćete tada iskoristiti sve prednosti ovog herbicida - djelovat će kontaktno na korove koji se nalaze na površini tla, ali i preko zemlje (rezidualno) pri čemu spriječava naknadni ponik korova. Na taj način ranom i dugom eliminacijom korovne flore osigurava i više urode.

Herbicid Lumax predstavlja okosnicu Syngentine zaštite suzbijanja korova u ranom postu kukuruza jer se njegovom primjenom povećavaju urodi i do 650 kg/ha.

Herbicid Lumax ima najšire vrijeme primjene (od sjetve do trećeg lista kukuruza) čime korisniku pruža fleksibilnost u primjeni. Doza primjene nakon sjetve, a prije nicanja je 4 l/ha, dok se u stadiju 3 do 4 lista kukuruza primijenjuje u dozi od 3,5 l/ha uz dodatak okvašivača Etalfix Pro, naročito ako se korovi nalaze u stresnim uvjetima.

Napomena: Lumax spada među uvjerljivo najselektivnije (za usjev najsigurnije) herbicide u kukuruzu. Čak i primjena u kasnijim stadijima kukuruza ne uzrokuje štete ili zastoj u rastu usjeva, no ograničavajući faktor primjene Lumaxa je veličina travnih korova (primjerice, koštan veličine do 3 lista) i širokolisnih korova do četvrtog lista.

Za dodatne informacije i savjete o proizvodu i njegovom korištenju, obratite se Syngenta stručnjacima na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Syngenta Agro Zaštita kukuruza Suzbijanje korova u kukuruzu Abutilon Lumax Herbicid Okvašivač tla Etalfix Pro Travni korovi


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]