Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 04.04.2015. 11:00

Gnojidba kukuruza u eko uzgoju

Za dobar prinos kukuruza, osim kvalitetne obrade tla, potrebno je napraviti kvalitetnu gnojidbu, a certificirana organska gnojiva iz Pro-eco asortimana nude brojne pogodnosti!

  • 1.497
  • 48
  • 0

Prošla godina je zbog obilnih kiša bila vrlo nepovoljna za uzgoj kukuruza i drugih poljoprivrednih kultura. Uz vjeru da će nam vremenski uvjeti ove godine biti naklonjeniji, za dobar prinos kukuruza, osim kvalitetne obrade tla, potrebno je napraviti kvalitetnu gnojidbu.

Najveće potrebe za hranjivim elementima u uzgoju kukuruza se javljaju tijekom proljeća i ljeta, kada se odvija intenzivna faza mineralizacije organske tvari u tlu. Nju osiguravamo primjenom certificiranih organskih peletiranih gnojiva s izuzetno visokim sadržajem organske tvari i hraniva. Gnojidbom organsko-mineralnim gnojivima raznih formulacija PROECO 5:10:10, PROECO 21 NPK 7:7:7, PROGRES MICRO 6:5:13 ili GRANOSANO EVO 6:16:0 (ovisno o analizi tla - sadržaju hraniva) pokrivamo potrebe kulture, a ujedno je zadovoljen interes poljoprivrednika za zaštitom okoliša.

Optimalna dostupnost dušika

Fertil Supernova

Kod primjene brzo djelujućih mineralnih gnojiva, cjelokupan je sadržaj hranivih elemenata odjednom dostupan biljci. Radi se o vrlo visokim koncentracijama, što ne djeluje povoljno na kulturu, posebice što se tiče dušika. Za biljke to naime znači jako opterećenje koje se manifestira različitim biotskim i abiotskim rizičnim faktorima (pojava bolesti i polijeganje), a znatan dio hraniva (dušika) se nažalost izgubi.

Korištenje gnojiva Granosano Evo 6:16:0, Proeco 5:10:10 i Fertil Supernova 12,5N u jednoj primjeni ili u dvije faze, rješenje je koje pruža uvijek optimalnu dostupnost dušika i drugih hranjivih elemenata, a regulirano je bakterijskom aktivnošću u tlu. Organska baza u gnojivu je AGROGEL, čijom je razgradnjom od strane mikroorganizama u tlu osigurano kontinuirano otpuštanje hraniva. Kod veće potrebe biljaka za hranivima, intenzivnije je djelovanje mikroorganizama.

Pro-eco 5:10:10

Primjena gnojiva Proeco i Granosano Evo prije sjetve, te kasnija prihrana Fertil Supernovom, jedna je od raznih kombinacija gnojiva, koja ovisi o tlu i željenom konačnom proizvodu (uzgajamo li kukuruz za zrno ili silažu). Gnojiva su posebno pogodna i odobrena za organsku poljoprivredu.

Za dodatnu opskrbu dušikom može se koristiti i tekuće gnojivo Ilsamin N90 na bazi GELAMINA koje se primjenjuje folijarno. Ilsamin N90, osim dušika, sadrži i visok udio aminokiselina koje imaju biostimulativno djelovanje na biljku.

Certificirana gnojiva iz asortimana Pro-eca nude niz pogodnosti:

  • zbog svoje formulacije (granule i tekućine) lagano se iznose
  • hraniva su brzo dostupna biljci
  • hraniva se ravnomjerno otpuštaju i potpuno su iskoristiva
  • ne unose nitrate u tlo i ne degradiraju - ne ispiru humus
  • poboljšavaju mikrobiološka svojstva tla

Primjenom ovih gnojiva u ekološkoj proizvodnji osigurava prinos visokokvalitetnog zrna. Naime zbog izbalansiranog odnosa hranjivih tvari kukuruz se optimalno razvija i time se poboljšava sama proizvodnja u kvalitativnom i kvantitativnom smislu.

Za sve dodatne informacije obratite se stručnom timu tvrtke Proeco na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Pro-eco Eko gnojiva Ekološki uzgoj Uzgoj kukuruza Proeco 5:10:10 Progres Micro Granosano Evo Fertil Supernova Dostupnost dušika Zaštita okoliša Organska poljoprivreda


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/