Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grapak
  • 31.08.2015. 16:00

Glasovna kontrola strojeva - budućnost agrara

Na Kverneland prezentaciji svjedočili smo rapidnom razvoju tehnologije koja bi trebala olakšati rad u polju!

  • 603
  • 86
  • 0

Ono što se nekada smatralo znanstvenom fantastikom, polagano postaje realnost s obzirom na sve veći napredak u razvoju tehnologije. Ali da će takva tehnologija biti spojiva sa radom jednog seljaka na polju, to nam je bilo apsolutno nezamislivo. No stručnjaci tvrtke Kverneland pokazali su nam kako je zaista sve moguće!

Predstavljanje nove tehnologije i razvoja

Kao gosti tvrtke Grapak d.o.o., Kverneland ovlaštenog zastupnika za hrvatsko tržište, prisustvovali smo prezentaciji Kvernerland grupacije u Pragu, Češka, a na kojoj su, pred brojnim partnerima, predstavili tehnološke inovacije za nadolazeće razdoblje. Oduševljenje prezentiranim poboljšanim strojevima koje će poljoprivredniku olakšati svakodnevnicu nitko nije mogao sakriti, a najviše su nas iznenadile sofisticirane IsoMatch tehnologije sa kojima su Kverneland razvojni tehničari otišli tako daleko da samohodnu prskalicu ili rasipač gnojiva možete pokrenuti glasovnim komandama i to preko mobilne aplikacije.

Na uvodnoj konferenciji u hotelu nas je pozdravio i Dai Watanabe, predsjednik Kverneland grupacije, koju je pak nedavno kupila Kubota tvornica traktora. Iz Kvernerlanda su govorili o strategiji rada tvrtke, prioritetima i dostignućima, stanju na tržištu, a kao šećer na kraju - o novitetima koje će javnosti uskoro otkriti na sajmu Agritechnica.

Noviteti prezentirani u radu

Drugi dan uputili smo se na poljoprivredne površine nedaleko Praga, gdje su nas dočekale uglancane "mašine", a neke od njih prikazane su i u radu. Strojevi su bili podijeljeni u tri kategorije - oni za obradu tla, za baliranje te oni za proizvodnju krmiva. Non-stop Fast Bale balirka plijenila je veliku pozornost, kao i sijačice za direktnu sjetvu, malčeri za profesionalan i hobi program te samohodna iXdrive prskalica na kojoj je također predstavljen i princip kontrole glasom (IsoMatch Voice Control tehnologija), putem mobilne aplikacije.

Non-stop balirka

Kvernerland Fast Bale balirka u radu

Fascinirala nas je Fast Bale balirka koja radi na principu non-stop i pruža poljoprivredniku kombinaciju baliranja i zamatanja bala. Sustav ove revolucionarne balirka sastoji se od dvije komore - glavne komore i pred-komore. Pred-komora proizvede 2/3 bale te je zatim prenese u glavnu komoru gdje se baliranje nastavlja do maksimalne veličine bale od 1.25m. Nakon glavne komore, bala izlazi na zamatanje, a u pred-komori kreće formiranje nove bale. Gotova bala lagano je istovarena na njivu, a iduća već napola gotova. Korisno, zar ne?

Samohodna prskalica - kreni!

iXdrive samohodna prskalica

Tako otprilike zvuči jedna od glasovnih komandi koju možete zadati svojoj samohodnoj prskalici ili pak rasipaču gnojiva, a sve preko mobilne aplikacije na vašem pametnom telefonu. Na prezentaciji smo mogli vidjeti gorostasnu iXdrive samohodnu prskalicu ispod koje bismo mogli parkirati manji auto. Uvođenjem ove prskalice u ponudu, Kverneland je upotpunio svoju ponudu i tako postao full liner u segmentu prskalica za rad na polju, a modeli 4240 i 5240 će biti predstavljeni u Hannoveru na sajmu Agritechnica u studenom ove godine.

Veći fokus prilikom dizajna ove prskalice pridan je razvoju izdržljivosti, pouzdanosti i lakoći upravljanja. Upravo po pitanju upravljanja, kao dodatnu opremu, moguće je uzeti IsoMatch GEOcontrol aplikaciju koja, u kombinaciji sa GPS-om, uvelike olakšava rad na terenu. Program je trenutno isključivo na engleskom jeziku, ali uskoro se očekuje prijevod na većinu europskih jezika.

Dostupno i na RH tržištu!

Na prezentaciji u Češkoj imali smo priliku vidjeti razne priključke koji su poznati po svojoj preciznosti i pouzdanosti. Oni su također dostupni i našim poljoprivredncima, putem tvrtke Grapak. Izdvajamo samo mali dio onih čijoj smo prezentaciji u radu svjedočili, a klik na pojedini priključak vodi vas na dodatne specifikacije!

  1. Vicon Andex 804 sakupljač otkosa
  2. Kverneland Isobus 2500 reverzibilni i-plug
  3. Kverneland Exacta CL GEOspread rasipač
  4. Drljača serije H, 4m
  5. Kverneland Optima TF profi sijačica
  6. Kverneland Kultistrip sijačica
  7. Kverneland Turbo drljača
  8. Kverneland u-drill kombinirana sijačica
  9. Kverneland u-drill plus 6000
  10. Kverneland iXdrive samohodna prskalica
  11. Kverneland iXter samohodna prskalica
  12. Kverneland IsoMatch VoiceControl tehnologija (pametna tehnologija kontrole glasom)
  13. Vicon Extra 300 kosa
  14. Vicon Fast Bale balirka

Kako ne bi sve ostalo samo na papiru i fotografiji, Kverneland tehnološka dostignuća uskoro možete pogledati i uživo na sajmu Agritechnica koji se održava od 8. do 14. studenog u Hannoveru. Ispod članka pogledajte fotogaleriju prezentacije u Pragu, a za više dodatnih informacija kontaktirajte tvrtku Grapak na jedan od niže navedenih kontakata!


Fotoprilog


Tagovi

Kvernerland Grapak Prag Prezentacija strojeva Mehanizacija Kubota Poljoprivredna mehanizacija IsoMatch Tehnologija Samohodna prskalica Baliranje


Partner

Grapak d.o.o.

Mavra Schlengera 5, Gornji Kneginec, Hrvatska
tel: +385 (0)42 209 236, e-mail: prodaja@grapak.com web: http://grapak.hr/