AgroKlub.com

\

Pretraga

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Pretraga - Domaće Salame

Domaće Salame

Pretraga članaka za ključne riječi: domaće salame. Rezultati su poredani po relevantnosti. Broj prikazanih rezultata pretrage : 15.

Zakon ne dopušta razvoj domaće ponude OPG-a

Lička šljivovica
03.08.2015.

Zakon ne dopušta razvoj domaće ponude OPG-a

Lički proizvođači koje je posjetio i ministar turizma Darko Lorencin, upozoravaju na brojne nelogičnosti koje nosi Zakon o trošarinama, sprečavajući ih tako u proizvodnji najpoznatije autohtone ličke šljivovice. Ako se ovako nastavi, kažu oni, iako je riječ o višestruko nagrađivanom tradicijskom autohtonom proizvodu, koji je kroz financijske... Zakon ne dopušta razvoj domaće ponude OPG-a

Napokon više češnjaka iz domaće proizvodnje

Češnjak
10.10.2011.

Napokon više češnjaka iz domaće proizvodnje

Češnjak ili bijeli luk kako ga mnogi vole zvati se kao aromatični začin danas upotrebljava u gotovo svakoj vrsti jela a zaljubljenici u češnjak smislili su čak i recept za sladoled od češnjaka.U narodnoj medicini češnjak je tisućama godina poznat po ljekovitim svojstvima koja su širokog spektra djelovanja. Još je u starom Rimu Plinije Stariji... Napokon više češnjaka iz domaće proizvodnje

I domaće je cvijeće bitno - baš kao hrana!

Veleprodajni uzgajivački centar iz Seattlea neobičan je i to ne samo na lokalnoj razini. Dok domaće cvijeće čini tek oko 20% prodaje na razini SAD-a, svaka stabljika iz ovog centra potječe s obiteljskih farmi u Oregonu, Washingtonu, Kaliforniji ili s Aljaske. Tržište preplavilo kolumbijsko cvijeće Okupila ih je članica odbora Diane Szukovathy na... I domaće je cvijeće bitno - baš kao hrana!

Sve više stranih igrača na domaćem tržištu!

Igman
26.05.2016.

Sve više stranih igrača na domaćem tržištu!

Tvrtka Igman osnovana je 2012. godine sa svrhom poslovnog savjetovanja poljoprivrednika. Surađuju s inozemnim tvrtkama, Njemačkom i Austrijom, a glavna joj je djelatnost spajanje domaćih poljoprivrednih proizvođača s inozemnim kupcima. Mato Mrkalj, vlasnik tvrtke Igman, kaže kako tvrtka radi isključivo u sektoru poljoprivrede: "Nisam klasični... Sve više stranih igrača na domaćem tržištu!

Rođendan domaće tržnice u Omišu

Domaća tržnica
12.05.2016.

Rođendan domaće tržnice u Omišu

Ove subote 14. svibnja 2016. Domaća tržnica u Omišu slavi prvi rođendan. U pripremi je izložba mini ponija i puladi (magarčića), dječja likovna radionica, nastup KUD Dalmacija i slavljenička torta bez koje bi slavlje bilo nezamislivo. Tržnica se otvara u 7:00h i tada započinje program. Domaća tržnica proizvod suradnje raznih institucija Domaću... Rođendan domaće tržnice u Omišu

Nema straha od zabrane domaćeg sjemena!

Domaće sjeme
05.05.2016.

Nema straha od zabrane domaćeg sjemena!

Posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama podigla se prašina u vezi obavijesti da će Europska komisija Hrvatskoj zabraniti korištenje autohtonih i starih sorti sjemenja te da će se smjeti koristiti samo standardizirano i unificirano sjeme. Nakon što su se domaći poljoprivrednici uplašili da do toga ne bi stvarno i došlo, zastupnica Dubravka... Nema straha od zabrane domaćeg sjemena!

Čuvajte domaće sjeme - trebat će vam!

Razmjena sadnica
26.04.2016.

Čuvajte domaće sjeme - trebat će vam!

Na svom lijepom gospodarstvu na Gospinom brdu u Požeškoj kotlini supružnici Trudi i Stjepan Boršoš organizirali su petu po redu razmjenu sadnica i presadnica povrća te ljekovitog, začinskog i ukrasnog bilja. I ove godine godine okupili su se zaljubljenici u organsko vrtlarenje iz požeškog, novogradiškog, pakračkog i slavonskobrodskog kraja... Čuvajte domaće sjeme - trebat će vam!

Dajte zemlju domaćem proizvođaču, a ne strancu!

Ne smiruju se negativne reakcije na najavu moguće prodaje zemljišta stranim investitorima odnosno, kako je pojasnio premijer Tihomir Orešković, ulagaču s Bliskog istoka. "Puno smo očekivali od nove Vlade, također i premijera, kao prvog čovjeka Vlade, ali ovo što je izjavljeno, samo je još jedna loša vijest. Žalosno. Znači, strancu dati 10.000... Dajte zemlju domaćem proizvođaču, a ne strancu!

Moramo očuvati domaće oplemenjivanje i selekciju

Bc Institut
12.04.2016.

Moramo očuvati domaće oplemenjivanje i selekciju

Standard proizvodnje sjemena hibrida kukuruza, koji je i prije ulaska u Europsku uniju bio iznad standarda EU, osigurali su zagrebačkom Bc Institutu prepoznatljivost kvalitete koja im jamči tržište i daleko izvan granica Hrvatske. Dokaz tome je i posljednja nagrada za sjeme hibrida kukuruza Best Buy Award za Hrvatsku. Izdali su i knjigu "Hranidbena... Moramo očuvati domaće oplemenjivanje i selekciju

Za Uskrs će 42 posto Hrvata kupovati domaće

Za Uskrs će skromnija hrvatska košarica iznositi 650, srednja oko 1.200, a bogata 1.600 kuna, procjena je to HGK o ovogodišnjoj uskršnjoj potrošnji što je u skladu s prošlogodišnjom. Gotovo polovica Hrvata kupovat će u velikim hipermakretima, njih 43%, dok će se za manje prodavaonice odlučiti 31%, a na tržnicu će u kupovinu krenuti 26%. "Cijene... Za Uskrs će 42 posto Hrvata kupovati domaće

Kupujte domaće proizvode - spasite selo!

Okrugli stol
10.03.2016.

Kupujte domaće proizvode - spasite selo!

Proizvodnjom i konzumacijom domaćih proizvoda tako bi se moglo Protiv prehrambene ovisnosti Republike Hrvatske čulo se, između ostaloga, na ovom okruglom stolu u bjelovarskoj HGK. Sudionici su analizirali stanje kako u hrvatskoj, tako i u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Bjelovarsko-bilogorske županije. Nužno je pooštriti mjere inspekcije i... Kupujte domaće proizvode - spasite selo!

Domaće meso iz 12 županija za istarski pršut

Proizvodnja svinja
19.02.2016.

Domaće meso iz 12 županija za istarski pršut

Od 4. do 6. ožujka u Svetom Petru u Šumi održat će se četvrti Međunarodni sajam "S klobasicom u EU". Ovogodišnji partner manifestacije je Požeško-slavonska županija s kojom Istrijani nastoje dogovoriti dugoročnu suradnju. "Nakon zaštite na razini Europske unije, povećala se potražnja i izvoz istarskog pršuta. Bili bi sretni ako tijekom... Domaće meso iz 12 županija za istarski pršut

Domaće vinske regije predstavile mlada vina!

En Primeur
09.02.2016.

Domaće vinske regije predstavile mlada vina!

Pod nazivom En Primeur u zagrebačkom hotelu Esplanada, na premijarnom kušanju vina, predstavljeno je više od 20 najpoznatijih sorti. Bilo je tu graševine karakterističke za područje Slavonije i Podunavlja, dok su od ostalih sorti mladih crnih vina, prezentirani sauvignon, pinot, chardonnay te neke od crvenih sorti poput frankovke ili pinota crnog... Domaće vinske regije predstavile mlada vina!

Domaće životinje u opasnosti od čagljeva!

Problem čagljeva
02.02.2016.

Domaće životinje u opasnosti od čagljeva!

"To je jezivo slušati kada se po noći čopori čagljeva približe skroz našoj kući. Kći i ja se bojimo jer živimo same na kraju sela, a oko nas je velika divljina. Ponekad ih moramo plašiti bacanjem petardi da nam ne uđu u dvorište. Tražili smo od lovačke udruge da njezini članovi organiziraju odstrel na ovom području, obećali su da će to... Domaće životinje u opasnosti od čagljeva!

Pakiranje domaće - hrana uvozna!

Zaštita kupaca
30.01.2016.

Pakiranje domaće - hrana uvozna!

Prema istraživanju BEUC-a (Bureau Européen des Unions de Consommateurs), odnosno europske organizacije potrošača, građanima je podrijetlo prehrambenih proizvoda jedan od najvažnijih kriterija pri kupnji. Domaće proizvode preferira čak 70% europskih kupaca. Isto istraživanje otkriva kako oznaka "proizvedeno u EU" ne zadovoljava građane, nego... Pakiranje domaće - hrana uvozna!

Niste zadovoljni s gore prikazanim rezultatima? Pokušajte s Google pretragom!

Pretražite poljoprivredni portal Agroklub uz pomoć napredne tehnologije Google pretrage, a prema željenim ključnim riječima.

Poljoprivredni oglasnik - Domaće Salame

Nema rezultata.