Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kuhani sir
  • 18.11.2014. 17:25

Zlatna medalja za hrvatski kuhani sir!

Uspjeh Romine Zadravec koja je na međunarodnoj izložbi sira - Käsiade, odnijela zlatnu medalju za kuhani sir!

  • 1.624
  • 79
  • 0

Romina Zadravec – predsjednice Udruge Malih sirara Zagrebačke županije, ujedno i predsjednica Saveza svih udruga malih sirara RH je na prestižnoj međunarodnoj izložbi sira u Austriji, za svoj kuhani sir osvojila zlatnu medalju i time opravdala trud i dugogodišnji rad.

Käsiade, 12. Međunarodnu izložbu sira već dvadesetčetvrtu godinu zaredom, organiziralo je Udruženje sirara i stručnjaka u mljekarstvu iz Innsbrucka. Ovo je jedna od najznačajnijih izložbi sira u Europi. Käsiade je ove godine od 6. – 8. 11. održana u Hopfgartenu u Tirolu, gdje je sudjelovalo 132 proizvođača s 409 vrsta sireva. Proizvođači su došli iz 11 država: Austrija, Švicarska, Hrvatska, Italija, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Mađarska, Španjolska, Nizozemska, Njemačka i Finska. Međunarodni ocjenjivački žiri brojao je 42 člana.

Nakon strogog ocjenjivačkog postupka, 69 sireva je pozlaćeno, 60 je dobilo srebrnu i 30 brončanu medalju, tako da je 38 % sireva dobilo jednu od medalja, a samo 16% njih zlatnu.

Ovom uspjehu značajno je doprinijela Savjetodavna služba, savjetnica Anđelka Pejaković, koja je organizirala odlazak Romine Zadravec i Matije Šestaka iz Zagrebačke županije na izložbu i više od šest godina ih stručno savjetovala i pomagala rad njihove Udruge.

Od 120 vrsta sireva u grupi sireva iz malih obiteljskih sirana, gdje su bili razvrstani sirevi od Romine i Matije, samo je njih 18 dobilo zlatnu medalju, 16 srebrnu i 2 brončanu. U srijedu, 19. studenog 2014., s početkom u 10.00 sati u knjižnici Savjetodavne Službe, Savska cesta 41 (PT Zagrepčanka - Anex), održat će se i tiskovna konferencija na ovu temu.


Tagovi

Savjetodavna služba Romina Zadravec Matija Šestak Anđelka Pejaković Kuhani sir Udruga malih sirara Savez udruga sirara