Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj masline
  • 24.02.2017. 16:30

Zadnja godina poticaja za ulje

Godina 2016. bila je zadnja godina u kojoj su maslinari mogli podnijeti zahtjev za dobivanje 10 kuna potpore za litru isporučenog maslinovog ulja.

Foto: bigstockphoto.com, Deyan Georgiev
  • 1.612
  • 154
  • 0

Godina 2016. bila je zadnja godina u kojoj su maslinari mogli podnijeti zahtjev za dobivanje 10 kuna potpore za litru isporučenog maslinovog ulja. U Ministarstvu kažu da za sljedeću godinu traže najbolje rješenje za maslinare, javlja Maslinar.

Važna vijest za maslinare svakako je činjenica da je 2016. bila zadnja godina u kojoj su se zaprimali zahtjevi za poticaje za maslinovo ulje (10 kn po litri isporučenog djevičanskog i ekstra djevičanskog maslinovog ulja), a za koju je, kako navode iz APPRRR-a, uvjet bio posjedovanje najmanje 30 stabala maslina, podnošenje jedinstvenog zahtjeva na listu A te prijava površina pod maslinama i broj stabala na listu B. Na pitanje koliko se maslinara prošle godine prijavilo za ove poticaje,a koliko ih je dobilo, iz APPRRR-a kažu:

"Ukupno 646 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2015. godini i Agenciji za plaćanja dostavili prijavu prodanih količina ekstra djevičanskog i djevičanskog masinovog uljana listu E (račun ili otkupni blok iz kojeg je razvidna količina isporučenog ulja u prethodnoj godini za koju se podnosi zahtjev) ostvarilo je Državnu potporu za maslinovo ulje u iznosu 5,023.474,00 (10 kuna po litru)."

Foto: bigstockphoto.com, Deyan Georgiev


Tagovi

Poticaji Ulje Masline


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."