Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 21.07.2015. 10:15

Za modernizaciju objekta za preradu povrća 1,3 milijuna kn

Okolicu Turanovca mnogi nazivaju još i crvenim morem. Razlog su nepregledna polja crvene paprike koja se tamo uzgaja za potrebe tvornice Šafram, vodeće u Hrvatskoj po proizvodnji različitih začina, a posebno mljevene crvene paprike.

Foto: Šafram d.o.o.
  • 157
  • 14
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki Šafram d.o.o. iz Zagreba,vlasnika Mirka Šafranka, isplaćeno je 1.352.038,25 kuna za rekonstrukciju i opremanje objekta za preradu odnosno konzerviranje, sušenje i zamrzavanje voća, povrća, maslina, aromatičnog, začinskog te ljekovitog bilja i gljiva. Objekat odnosno tvornica nalazi se u mjestu Turanovac u Virovitičko-podravskoj županiji. Izgrađena je 2002. godine i uvelike je utjecala na razvoj gospodarstva toga kraja.

Inače, tvrtka Šafram d.o.o. osnovana je 1991. godine i danas je vodeći proizvođač začina u Hrvatskoj. Prvi proizvodi po kojima je tvrtka i danas prepoznatljiva najvećem broju kupaca su crvena začinska slatka i ljuta paprika. Tijekom dugogodišnjeg rada tvrtka je stalno povećavala asortiman proizvoda, koji se danas, osim različih začina, sastoji i od sušenog voća i povrća te drugih sličnih proizvoda.

Foto: Šafram d.o.o.


Fotoprilog


Tagovi

IPARD Mjera 103 Šafram d.o.o. Turanovac Virovitičko-podravska županija Mirko Šafranko Rekonstrukcija objekta Začini Mljevena paprika Sušeno voće i povrće


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]