Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 07.10.2015. 12:35

Za izgradnju i opremanje objekta za preradu 8,8 milijuna kuna

Iako ima pogone u Zagorju, tvrtka Hermes International, po starim recepturama proizvodi namaze i džemove od ekološki uzgojenoga voća. Izvoze u Japan, SAD, Indoneziju i Kanadu. IPARD sredstvima, izgradili su i opremili novi pogon.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixell
  • 685
  • 98
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki Hermes International d.o.o. iz Sračinca u Varaždinskoj županiji, osnivača Nebojše Čupina i Jonuza Alitija iz Zagreba i isplaćeno je 8.813.203,33 kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za preradu, konzerviranje, sušenje i zamrzavanje voća i povrća odnosno postrojenje za prihvat i preradu sirovina, kuhanje, punjenje, pasterizaciju i pakiranje. Ulaganje je realizirano u mjestu Turčin u Varaždinskoj županiji.

Hermes international d.o.o. proizvodi namaze i džemove marke Dida Boža koji se pripremaju prema originalnim dalmatinskim recepturama u strogo kontroliranim pogonima gdje se, ističu, svaka smokva ručno otvara i pregledava kako bi proizvod bio vrhunske kvalitete. U proizvodnji koriste visoki udio ekološki uzgojenoga voća.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixell


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 103 Turčin Hermes International d.o.o. Sračinec Varaždinska županija Nebojša Čupin Josuz Aliti Zagreb Konzerviranje Pasterizacija Zamrzavanje Dida Boža Dalmatinske recepture Smokve Ekološki uzgoj


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]