Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontrola uvoza
  • 20.11.2016. 09:00

Tolušić u ratu s uvozom loših proizvoda

I sami potrošači se moraju zapitati zašto je nešto dvostruko jeftinije i dolazi iz uvoza.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
  • 18.480
  • 1.912
  • 0

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u subotu, vezano uz učestalu pojavu zdravstveno neispravne hrane na hrvatskom tržištu, kako ne možemo uvoziti "smeće" iz stranih zemalja i prodavati to u Hrvatskoj po jeftinijim cijenama.

"I sami potrošači se moraju zapitati zašto je nešto dvostruko jeftinije i dolazi iz uvoza", rekao je Tolušić na otvaranju Gospodarskoga sajma u Grubišnome Polju.

Reda na tržištu mora biti

Ministar Tolušić smatra kako su učestale dojave proteklih dana o zdravstveno neispravnoj hrani na hrvatskome tržištu "znak da na terenu pojačano rade kontrole ispravnosti hrane".

Dodao je kako je vjerojatno takva situacija bila i prije godinu dana, ali da možda nije bilo toliko kontrola, a i kontrole nisu bile tako opsežne kao sada.

"Moja intencija i moj zadatak je da hrvatski građani jedu zdravu i kvalitetnu hranu, naravno, po mogućnosti hrvatsku, iako nemam ništa ni protiv uvozne hrane, ako je iste kvalitete kao i hrvatska. Očekujte još i više ovakvih situacija idućih dana dokle god ne uvedemo red na tržištu", poručio je ministar.

Očekujte sve više ovakvih situacija

"Ja sam apsolutno za fer tržišnu utakmicu, ali kad je zdravstvena ispravnost hrane na jednakoj razini kako hrvatske tako i uvozne", ponovio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

U posljednih mjesec dana od smrti dječaka uzrokovanom salmonelom u uvoznim jajima iz Poljske koja su se prodavala u Kauflandu, salmonela je pronađena u piletini iz Konzuma, Lidla, telećim ćevapima iz Kauflanda te je najnoviji slučaj iskrsnuo u Plodinama gdje je pronađen pureći hamburger zaražen salmonelom. Povučen je s tržišta i Prominski sir koji je sadržavao bakteriju listeriju te poriluk proizveden na OPG-u koji je sadržavao preveliku količinu pesticida, a otkrila ga je inspekcija na tržnici.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL


Tagovi

Uvoz hrane Tomislav Tolušić Kontrola proizvoda Salmonela


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]