Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja čaja
  • 29.12.2015. 09:15

Spider Grupa kupila Cedevitine čajeve

Cedevita, jedna od tvrtki u sastavu Atlantic Grupe, prodala je proizvodnju čajeva Spider Grupi iz Pitomače.

Foto: Spider Grupa
  • 527
  • 45
  • 0

Cedevita d.o.o., kompanija u sastavu Atlantic Grupe, je sa tvrtkom Spider Grupa, inače svojim dugogodišnjim ugovornim partnerom u proizvodnji čajeva, poznatih pod brandovima Cedevita čaj i Naturavita, potpisala ugovor o kupoprodaji svojeg poslovanja s čajevima.

"Transakcijom se objedinjunje asortiman pod jedinstvenim brandom Naturavita, koji će se od 01. siječnja 2016. naći u vlasništvu Spider Grupe iz Pitomače u Virovitičko-podravskoj županiji, dok se strateška suradnja dviju kompanija nastavlja kroz partnerstvo u distribuciji. Atlantic Grupa zahvajujući svojoj distributivnoj mreži, nastavlja s distribucijom ukupnog asortimana čajeva na svim tržištima na kojima su i do sada bili prisutni, u maloprodaji i HoReCa kanalu odnosno u hotelima, restoranima i kafićima", poručuju iz Atlantic Grupe.

Čajevi Atlantic Grupe odlaze u dobre ruke

Atlantic Grupa donijela je odluku o izdvajanju i prodaji ukupnog poslovanja čajevima kako bi se poslovni fokus Cedevite d.o.o. u cijelosti posvetio osnovnom poslovanju, a to su vitaminski instant napici. Čajevi pod brandovima Cedevita čaj i Naturavita s udjelom od 15,5%, drugi su igrač na hrvatskom tržištu. Sa novim vlasnikom Spider Grupom, koja ima velikog iskustva u proizvodnji čajeva, asortiman će dobiti dodatni vjetar u leđa.

Ljekovito bilje proizvode sami i otkupljuju od kooperanata

Spider Grupa d.o.o. je vodeći regionalni proizvođač i prerađivač ljekovitog i aromatičnog bilja te proizvoda na bazi ljekovitog bilja, sa sjedištem u Pitomači, mjestu u Virovitičko-podravskoj županiji. Okuplja tvrtke Jan-Spider d.o.o. koja se bavi preradom ljekovitog i aromatičnog bilja, Herbarium d.o.o. čija je glavna djelatnost opremanje gotovih proizvoda, Biofarma d.o.o. u sklopu koje se uzgaja ljekovito bilje i Đoltu d.o.o. koja se bavi kooperantskim uzgojem ljekovitog bilja te otkupom.

"Tvrtka na vlastitim poljima uzgaja ljekovito bilje za proizvodnju čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja i cijeli proces je zatvoren unutar vlastitih kapaciteta. Ljekovito i aromatično bilje uzgaja se na kontroliran i siguran način, koji jamče mnogi implementirani sustavi kvalitete", ističu u Spider grupi.

Atlantic grupu zanimaju tržišta zapadne Europe

Atlantic Grupa je, pak, jedan od vodećih proizvođača hrane i pića u jugoistočnoj Europi s renomiranim brandovima, regionalnim liderima kao što su Cedevita, Smoki, Cockta, Bananica, Barcaffe i Grand kafa. Također ostvaruje i zavidan uspjeh na zapadno i istočno europskom tržištu, na koja se najviše izvoze Donat Mg, Argeta, Bakina Tajna i Bebi. Kompanija ima preko 5.000 zaposlenih, uključujući i one u predstavništvima u 12 zemalja, zatim 19 proizvodnih pogona u cijeloj regiji te Njemačkoj kao i 16 distribucijskih centara iz kojih plasira proizvode na tržišta više od pedesetak država. Osnovni strateški smjer razvoja kompanije je intenzivna internacionalizacija poslovanja, u prvome redu na tržišta zapadne Europe, gdje je Atlantic već desetak godina prisutan kao vodeći proizvođač prehrane za sportaše odnosno Multipower proizvodima.

Foto: Spider Grupa


Tagovi

Cedevita Atlantic Grupa Spider Grupa Proizvodnja čajeva Distribucija Vitaminski napici Ljekovito bilje Internacionalizacija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.