Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ledo
  • 06.08.2015. 19:00

Salmonela postaje stalna pojava u Ledo piletini?

Po drugi puta u mjesec dana, Ledo povlači piletinu s tržišta zbog zaraze bakterijom iz roda Salmonella.

  • 540
  • 103
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je kako se s tržišta povlači Ledo Pileće meso usitnjeno, 500 grama, zamrznuti proizvod, s datumom zamrzavanja 11. svibnja 2015. i rokom upotrebe do 10. lipnja 2016., jer je u mesu pronađena bakterija iz roda Salmonella.

Podsjetimo, prije nešto manje od mjeseca, povučeno je s tržišta smrznuto pileće meso čakovačke klaonice Viki grill pile domaće, čiji je distributer također trvtka Ledo.

Ovoga puta, proizvođač kontaminiranog stopostotnog pilećeg mesa je tvrtka Mesfino iz Čazme. Kako se objašnjava, putem HR RASFF sustava zaprimljena je obavijest od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja o nalazu bakterija iz roda Salmonella spp. u zamrznutom usitnjenom pilećem mesu (prisutnost u 25 g).

U mesu pronađena Salmonella

"Mikrobiološkom analizom pretraženog proizvoda utvrđeno je da isti ne udovoljava Uredbi Europske komisije 2073/2005 Prilog I., Poglavlje 1. Kriteriji sigurnosti hrane, Točka 1.5., sukladno kojem Salmonella spp. mora biti odsutna u mljevenom mesu i mesnim pripravcima od mesa peradi stavljenima na tržište tijekom njihovog roka trajanja", stoji u upozorenju Ministarstva poljoprivrede uz dodatak kako dostatna termička obrada hrane inaktivira uzročnika.

Povrat novca kupcima

Povlačenje spomenutog proizvoda s tržišta naredila je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja. Obavijest o povlačenju spomenutog proizvoda na svojim je stranicama objavio i Ledo koji će građanima omogućiti povrat novca. "Molimo Vas da ukoliko u svojim domovima imate predmetni proizvod, o tome obavijestite Ledo d.d., s kojim ćete dogovoriti aktivnosti vezane uz zamjenu za drugi proizvod odnosno za povrat novca. Ne zahtjeva se uvid u račun o kupovini predmetnog proizvoda", objavljeno je na stranicama Leda.


Tagovi

Salmonella Medlo Mesfino Čazma Bakterija Sanitarna inspekcija Ministarstvo poljoprivrede Viki grill pile domaće Čakovec Ledo Pileće meso


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]