Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Upisnik registriranih objekata
  • 06.10.2015. 09:35

Registrirati mesnice, mljekomate i jajomate!

Mesnice, mljekomati i jajomati što prije se trebaju registrirati u Upravi za veterinarstvo Ministarstvua poljoprivrede.

  • 530
  • 47
  • 0

Maloprodajni objekti u poslovanju hranom životinjskog podrijetla - mesnice, mljekomati i jajomati te pokretne mesnice i ribarnice, od kolovoza su u nadležnosti veterinarske inspekcije te se u najkraćem roku trebaju registrirati u Ministarstvu poljoprivrede, objavljeno je u ponedjeljak iz tog Ministarstva.

Kako se navodi u priopćenju, izmjenom Zakona o službenim kontrolama koje se provode sukladno propisima o hrani, hrani za životinje, o zdravlju i dobrobiti životinja i stupanjem na snagu Pravilnika o registraciji subjekata te registraciji i odobravanju objekata u poslovanju s hranom, došlo je do promjena nadležnosti u objektima - mesnice (maloprodajni objekt), automati putem kojih se prodaje hrana životinjskog podrijetla iz primarne proizvodnje (mljekomati, jajomati), prodajna vozila iz kojih se prodaje hrana životinjskog podrijetla (pokretne mesnice i ribarnice).

Zahtjev za registraciju objekta

Ti su objekti od dana stupanja na snagu Pravilnika, u kolovozu ove godine, u nadležnosti veterinarske inspekcije. Stoga iz Ministarstva poljoprivrede obavještavaju sve subjekte u poslovanju s hranom koji su svoje maloprodajne objekte - mesnice, pokretne mesnice i ribarnice, mljekomate, jajomate, registrirali pri Ministarstvu zdravlja, kao i one koji to još nisu učinili, da su dužni, u najkraćem mogućem roku Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede podnijeti zahtjev za registraciju objekta kako bi se ti objekti što prije mogli upisati u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla.

Iz Ministarstva napominju da je za svaki pojedini objekt potrebno podnijeti poseban zahtjev. Zahtjevu za registraciju objekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla potrebno je priložiti:

  • presliku obrtnice, izvoda iz registra trgovačkog suda, odnosno za poljoprivredna gospodarstva presliku rješenja o upisu poljoprivrednog gospodarstva u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava,
  • upravnu pristojbu u iznosu od 50,00 kuna državnih biljega.

Zahtjev se može predati osobno u pisarnici ili poštom dostaviti na sljedeću adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane, sektor veterinarskog javnog zdravstva i sigurnosti hrane, Planinska 2a, 10000 Zagreb.

Obrazac Zahtjeva te upute o načinu podnošenja istoga, mogu se naći ispod teksta.


Dokumenti


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Pokretne mesnice Mljekomat Jajomat Veterinarska inspekcija Zakon o kontrolama Maloprodajni objekti Hrana životinjskog porijekla


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]