Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječka pivovara
  • 07.05.2015. 16:00

Prve gajbe osječkog crnog radlera kreću za Kinu!

Vodstvo Osječke pivovare finaliziralo ugovor s kineskim partnerom Li Gangom.

Foto: Ivan Rukavina
  • 362
  • 201
  • 0

Dan uoči prvog svibnja, u Osječkoj pivovari su se kako kažu, iznenadili kada su iz nekih medija saznali kako imaju novog vlasnika. Nekoliko dana kasnije, Osječka pivovara objavila je vijest o finaliziranom ugovoru o plasmanu piva u Kinu, ali ne s novim vlasnikom, već partnerom za to veliko tržište, Li Gangom.

Predsjednik Uprave Pivovare Antonio Drobina za Glas Slavonije pojasnio je kako se unatrag dva mjeseca doista pregovaralo oko sklapanja komercijalnog ugovora o izvozu proizvoda Osječke pivovare na tržište Dalekog istoka. Međutim, u ta dva mjeseca ni jednom riječju ni s jedne strane nije bilo govora o kupnji, tj. prodaji Osječke pivovare.

Dva milijuna eura godišnje

Zanimanje za ovaj proizvod je vrlo široko, tako da će se crni radler pojaviti uskoro i na stolovima elitnih restorana u Dubaiju.

Prva dva kontejnera prema Kini krenut će, kaže predsjednik Uprave Pivovare, krajem lipnja, početkom srpnja, a na godišnjoj razini ugovor bi osječkom proizvođaču trebao donijeti oko dva milijuna eura. Osječko black radler favorit je iz ponude s kojim se pivovara počinje probijati u Kinu. Krajem prošle godine Osječka Pivovara započela je s prodajom i na australskom tržištu, dok je u prethodnim godinama Mađarska bila glavno inozemno tržište. No, ukupno su prihodi od izvoza dosad bili na simboličnoj razini od oko 1%.

Okretanje novim tržištima posljedica je i pivovarinog gubitka nekoliko najvažnijih domaćih kupaca koji su u međuvremenu proglasili stečaj. Zbog toga su i na izvanrednoj skupštini dioničara prihvaćene odluke o daljnjem restrukturiranju i mjerama jačanja konkurentnosti tvrtke, nakon što su dosadašnji kumulirani gubici od 31,6 milijuna kuna preneseni u iduće razdoblje.

U Osječkoj pivovari očekuju da će 2015. biti bolja godina za pivovare nego je bila prethodna, a u kojoj su sa 115 tisuća hektolitara piva imali tek 30% iskorištenosti svojih kapaciteta. Novim ugovorom realnije postaju i procjene s kojima se ušlo u 2015. o dizanju razine proizvodnje i prodaje na 135 tisuća hektolitara piva.

Foto: Ivan Rukavina


Tagovi

Osječka pivovara Osječko pivo Black radler Li Gang Antonio Drobina Ugovor o izvozu Konkurentnost


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."