Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obustavljanje proizvodnja
  • 15.05.2014. 18:00

Privremeno zabranjena proizvodnja u Adria d.d. iz Zadra

Nakon inspekcije Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, ADRIA d.d. iz Zadra dobila je nalog o obustavljanju proizvodnje do daljnjega, a uzrok je ugrožavanje higijenskog načina proizvodnje!

Foto: freedigitalphotos.net
  • 180
  • 12
  • 0

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede izdala je rješenje o privremenom obustavljanju proizvodnje subjektu u poslovanju sa hranom ADRIA d.d. iz Zadra koje će trajati do uklanjanja utvrđenih nedostataka. Tijekom službene kontrole obavljene od strane veterinarske inspekcije u objektu za preradu proizvoda ribarstva subjekta u poslovanju s hranom ADRIA d.d. Zadar, utvrđene su određene nesukladnosti (oštećeno krovište, neadekvatna stolarija – prozori, mrežice na prozorima, vrata necjelovita ili od neodgovarajućeg materijala, neodgovarajući sustav ventilacije, hrđa na cijevima, i sl.) zbog čega se pristupilo izdavanju ovakvog rješenja, kako bi se spriječila mogućnost ugrožavanja higijenskog načina proizvodnje.

Po otklanjanju svih nedostataka, subjekt će obavijestiti nadležno tijelo kako bi veterinarska inspekcija ponovo izvršila kontrolu te odobrila nastavak proizvodnje. Predmetni subjekt redovito, u sklopu sustava samokontrola temeljenog na načelima HACCP-a, provodi propisane mikrobiološke analize, za koje veterinarska inspekcija očevidom nije utvrdila nikakve nesukladnosti. Također, nije bilo nikakvih prijava opasnosti ili potencijalnih opasnosti proizvoda iz predmetnog objekta, koje se inače objavljuju kroz Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (RASFFRapid alert system for food and feed). Na temelju do sada provedenih mikrobioloških analiza proizvoda imenovanog subjekta koji se nalaze na tržištu, nije utvrđena sumnja u njihovu zdravstvenu ispravnost te ne postoji razlog za njihovo povlačenje ili opoziv.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

ADRIA HACCP RASFF Kontrola Prerada proizvoda Riba Ribarstvo Obustavljanje proizvodnje Uprava za veterinarstvo Veterinarska inspekcija Higijenski uvjeti rada


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]