Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja mesa
  • 30.09.2015. 16:15

Prehrambeni div JBS preuzeo Moy Park!

Brazilski prehrambeni div JBS zaključio kupnju europskog proizvođača peradi Moy Parka!

  • 96
  • 7
  • 0

Brazilska grupa JBS, najveći proizvođač mesa u svijetu, objavila je u utorak da je zaključila kupnju europskog proizvođača peradi Moy Park za 1,5 milijardi dolara, čime joj se otvaraju vrata na unosna europska tržišta.

JBS je kupio Moypark od brazilskog konkurenta Marfriga, a u priopćenju sugeriraju da su dobili potrebne dozvole regulatornih vlasti, uključujući one u Europskoj uniji.

Uzgoj pilića i purana diljem EU

Sjedište je Moy Parka u Sjevernoj Irskoj, a bave se uzgojem pilića i purana u Velikoj Britaniji, Irskoj, Nizozemskoj i Francuskoj. Prošle su godine ostvarili promet od 5 milijardi brazilskih reala (1,34 milijarde dolara po važećem tečaju). Sporazum predviđa da JBS plati Marfrigu 1,2 milijarde dolara i da preuzme dug Moy Parka u visini 293 milijuna dolara, navodi se u priopćenju.

Pristup unosnim tržištima

JBS-ov izvršni predsjednik Wesley Batista ističe da će ta akvizicija omogućiti njegovoj grupi da poveća asortiman svojih proizvoda i da se još više proširi na europskom tržištu. Brazilska će kompanija tako po Reutersu steći pristup unosnim tržištima Velike Britanije, skandinavskih i ostalih europskih zemalja koja bilježe rast potrošnje prerađene hrane.

JBS najveći proizvođač govedine

JBS je najveći proizvođač govedine u svijetu i među vodećim je proizvođačima peradi, nakon što je proteklih godina kupio meksičko i brazilsko poslovanje američke multinacionalne prehrambene kompanije Tyson, te Marfrigovu podružnicu Seara u Brazilu i brazilsko poslovanje francuskog Douxa Frangosul. Grupa ima oko 200 tisuća zaposlenih širom svijeta i izvozi u 150 zemalja.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Proizvodnja mesa JBS Moy Park Irska Uzgoj pilića Uzgoj purana Nizozemska Francuska Velika Britanija Wesley Batista Tyson Sear Doux Rast potrošnje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.