Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Davor Romić
  • 30.03.2016. 14:30

Pravilnik o doniranju hrane zanimljiv Slovencima

Hrvatska ima kvalitetan Pravilnik i Slovenija želi donijeti što sličniji model, čulo se na sastanku ministara poljoprivrede RH i Slovenije, Davora Romića i Dejana Židana.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
  • 230
  • 10
  • 0

Ministar poljoprivrede prof.dr.sc. Davor Romić sastao se u utorak sa slovenskim kolegom Dejanom Židanom u Mariboru. Na prvom bilateralnom susretu ministri su razmijenili mišljenja o stanju tržišta poljoprivrednih proizvoda na zajedničkom EU tržištu i mjerama stabilizacije istog.

Ministri su suglasni oko potrebe jačeg uključivanja institucija Europske unije u rješavanje nastale krize u stanju, bolje međudržavne suradnje na svim razinama, ali i jačeg udruživanja proizvođača pogođenih sektora na nacionalnoj razni.

Doniranje hrane

Ministar Židan istaknuo je kako Hrvatska ima kvalitetan Pravilnik o doniranju hrane i iskazao interes za razmjenu iskustava kako bi model koji Slovenija namjerava uspostaviti bio što sličniji našem modelu. Ministar Romić dodao je kako uskoro imamo namjeru napraviti analizu učinka Pravilinika o doniranju hrane. O doniranju hrane raspravljat će se i na sljedećem sastanku Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva EU.

Ministri su razgovarali i o jednom segmentu suradnje u okviru Kina + 16 zemalja SIE u kojoj Hrvatska podupire Centar za suradnju u poljoprivredi između Kine i 16 zemalja SIE. Taj Centar je uspostavljen u Ministarstvu poljoprivrede i prehrane u Bugarskoj. A kao što postoji Centar za suradnju u poljoprivredi, inicijativa je Slovenije da se sličan Centar, ali za suradnju u području šumarstva osnuje u Sloveniji. Ministar Romić tu je inicijativu podržao.

Suradnja s Kinom

Podsjećamo,ministar Romić nedavno se sastao i s veleposlanicom Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Deng Ying. Tom prigodom izražena je nada u buduću uspješnu bilateralnu suradnju između prijateljskih zemalja. I dalje, zaključeno je, treba raditi na otklanjanju barijera koje otežavaju suradnju, budući da postoje velike mogućnosti za unaprjeđenje iste, kako u području poljoprivrede, tako i u području znanosti i obrazovanja unutar resora.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL


Tagovi

Ministar Davor Romić Dejan Židan Pravilnik Doniranje hrane Kina Deng Ying


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije