Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroFructus otvorio novi pogon
  • 21.07.2014. 08:00

Posao za 250 radnika i 2.000 kooperanata

Uz adaptaciju postojeće hale instalirane su nove linije za preradu i pakiranje koje će omogućiti proizvodnju od 15 tisuća tona voća i povrća koliko se ove godine planira preraditi

Foto: Goran Gazdek
  • 1.623
  • 569
  • 0

Približno dvije tisuće proizvođača voća i povrća iz Virovitičko-podravske županije i gotovo cijele Slavonije imat će prilike surađivati s AgroFructus grupom, koja je u Slatini otvorila novi pogon vrijedan sedam milijuna eura. Riječ je ulaganjima u tvornicu Marinada koja se bavi proizvodnjom pasteriziranog voća i povrća - džemova, marmelada, ajvara, kompota, kiselih krastavaca, paprike, rezane paprike, miješanih salata i maslina - ukupno 30 različitih proizvoda i 549 različitih etiketa. Uz adaptaciju postojeće hale instalirane su nove linije za preradu i pakiranje koje će omogućiti proizvodnju od 15 tisuća tona voća i povrća, koliko se ove godine planira preraditi. Presijecanjem vrpce pogon su otvorili dugogodišnji radnici Mariande, Zlata Merkeš i Miroslav Pernar.

Tehnologija je modernizirana

Direktor tvrtke Denis Matijević naglasio je važnost kontinuiranog rada na poboljšanju i unapređenju poslovanja AgroFructus Grupe čija je članica i slatinska Marinada. "Novim pogonom kapacitete proizvodnje povećat ćemo za 50 %, ali i optmalizirati cijeli proizvodni proces od ulaza do skladištenja robe čime povećavamo konkurentnost na tržištu i potvrđujemo vodeću poziciju proizvođača pasteriziranog voća i povrća u regiji", rekao je Matijević te pojasnio kako tehnologija koja je do sada korištena nije više omogućavala proizvodnju koja bi mogla biti konkurentna. "Nama je bilo ili stati ili investirati u nove tehnologije. Imamo mogućnosti, s relativno malom investicijom, proširiti kapacitete za još 50 posto ako tržite pozitivno reagira", dodao je direktor Matijević.

U Marinadi trenutno radi 250 radnika od kojih 130 stalno zaposlenih. Unatoč novim tehnologiji koja zahtjeva manje radnika, brioj zaposlenih neće se smanjivati, nego će se širiti asortiman, tražiti novi poslovi i nova tržišta.

AgroFructus Grupu čine tvrtke specijalizirane za proizvodnju, otkup, skladištenje, preradu i prodaju voća i povrća u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Grupa ostvaraje godišnji promet od 650 milijuna kuna i zapošljava oko 450 stalnih radnika. Surađuje sa svim većim trgovačkim lancima u Hrvatskoj, a proizvode izvozi u Australiju, Kanadu, SAD, Švicarsku, Njemačku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Libiju i Izrael.

"Mi smo tvrtka koja se bavi organizacijom proizvodnje, ono što smo radili u proteklih desetak godina može se ocijeniti odličnim, jer smo za razvoj hrvatskog voćarstva i povrtlarstva dali jednako kao Ministarstvo poljoprivrede - ako ne i više", zaključio je Matijević.

Foto: Goran Gazdek


Fotoprilog


Tagovi

Voćarstvo Povrtlarstvo Voće Povrće Marinada AgroFructus Slatina Zlata Merkeš Miroslav Pernar Denis Matijević Novi pogon


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.