Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podravka d.d.
  • 01.03.2015. 09:45

Podravka pripaja Mesnu industriju Danica

Ovim pripajanjem namjera je unaprijediti razvoj Podravkinog proizvodnog programa mesnih konzervi i prerađevina od mesa te generirati dodatna sredstva za jačanje konkurentske pozicije ovog proizvodnog programa.

  • 676
  • 50
  • 0

Nastavljajući s procesom provođenja mjera za povećanje poslovne efikasnosti, Uprava koprivničke Podravke donijela je odluku o pokretanju postupka pripajanja ovisnog društva s ograničenom odgovornošću Danica d.o.o.

"Odlukom o pripajanju naše mesne industrije Danica matičnom društvu, želimo ojačati fokus svih potrebnih resursa za aktivnosti na razvoju mesnog programa. Uvjereni smo kako mesni program Podravke ima potencijala za poboljšanje svoje tržišne pozicije i rast, a za to mu je potrebna podrška koju ćemo osigurati u okviru cjelovitog segmenta poslovanja Prehrane", istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Podravkina mesna industrija Danica d.o.o. posluje kao samostalna cijelina već 20 godina. Nakon provedenih analiza poslovanja svih poslovnih programa u okviru Grupe Podravka, utvrđeno je kako će se integracijom poslovanja Danice, odnosno njezinoga mesnog programa u segment Podravka prehrane, ostvariti bolji fokus na razvoj ovog programa te dodatne uštede u gotovo svim poslovnim procesima, a samim time stvoriti i pretpostavke za kvalitetnije upravljanje tim poslovnim programom.Tijekom zadnje tri godine, u Danici d.o.o. provođene su određene mjere restrukturiranja, odnosno racionalizacije poslovanja te su poboljšani financijski pokazatelji poslovanja, a daljnje poboljšanje moguće je ostvariti kroz potpunu integraciju mesnog programa u sustav Podravka prehrane.

"Planirani rok za završetak provedbe potpune integracije je kraj rujna tekuće godine.Ovim pripajanjem namjera je unaprijediti razvoj Podravkinog proizvodnog programa mesnih konzervi i prerađevina od mesa, kao i generirati dodatna sredstva za jačanje konkurentske pozicije ovog proizvodnog programa na sve zahtjevnijem tržištu", poručuju iz Podravke.


Tagovi

Podravka Mesna industrija Danica Pripajanje Mesni program Zvonimir Mršić Integracija Restrukturiranje Mesne konzerve Prerađevine od mesa


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]