Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podravka
  • 07.10.2015. 20:25

Podravka preuzima sve dionice Žita?

Podravka će, kako se navodi u priopćenju, najkasnije u roku od 30 dana, ali ne prije roka od 10 dana od objave namjere preuzimanja, objaviti ponudu za preuzimanje i kupnju svih preostalih dionica Žita koje još nisu u njenom vlasništvu.

  • 192
  • 16
  • 0

Podravka je u srijedu objavila namjeru davanja ponude za preuzimanje svih dionica slovenskog Žita, nakon što je prošli tjedan stekla većinski paket od 51,54% dionica.

Podravka će, kako se navodi u priopćenju, najkasnije u roku od 30 dana, ali ne prije roka od 10 dana od objave namjere preuzimanja, objaviti ponudu za preuzimanje i kupnju svih preostalih dionica Žita koje još nisu u njenom vlasništvu. Podravka ima 183.386 dionica Žita, što predstavlja 51,54% svih dionica s pravom glasa.

Preuzimanje dionica u skladu sa zakonskim obvezama

O namjeri preuzimanja, Podravka je sukladno zakonu obavijestila Agenciju za tržište vrijednosnih papira Slovenije, Javnu agenciju Republike Slovenije za zaštitu tržišnog natjecanja, Upravu društva Žita te predstavnike radnika obje tvrtke. Objava namjere ponude za preuzimanje objavljena je u srijedu i u slovenskom Delu. Aktivnosti vezane uz ponudu za preuzimanje u ime i za račun Podravke obavlja tvrtka Ilirika iz Ljubljane.

180,1 eura po dionici

Žito je izdavatelj 355.792 redovnih slobodno prenosivih dionica na ime, izdanih u nematerijaliziranom obliku i upisanih u središnjem registru vrijednosnih papira Centralnog klirinškog depozitnog društva u Ljubljani. Tim dionicama trguje se na Ljubljanskoj burzi.

Ugovor o kupnji 51,55% dionica ljubljanskog Žita, po cijeni od 180,1 eura po dionici, odnosno za 33,03 milijuna eura, Podravka je sklopila u travnju ove godine. Ugovor je sklopljen s konzorcijem prodavatelja koji su sačinjavali Slovenski državni holding te Modra zavarovalnica KD Kapital, KD Skladi, Adriatic Slovenica i NLB Skladi.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Podravka Žito Dionice Kupnja Preuzimanje tvrtke Agencija za tržišno natjecanje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]