Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oettinger
  • 13.12.2015. 15:20

Počela proizvodnja Oettinger piva u Sarajevu

Najprodavaniji njemački pivarski brend, Oettinger pivo uskoro će se naći na tržištu BiH, a njegova je proizvodnja povjerena Sarajevskoj pivari.

Foto: Sarajevska pivara
  • 270
  • 7
  • 0

Najprodavaniji njemački pivarski brand, Oettinger pivo uskoro će se naći na tržištu BiH, a njegova je proizvodnja povjerena Sarajevskoj pivari d.d., koja će opskrbljivati tržište BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Kosova.

Pivo po europskim standardima

"Ogromna financijska ulaganja u opremu, u kadrovsko osposobljavanje zaposlenika koji su svojim znanjem omogućili implementaciju najmodernijih procesa, procedura i standarda, rezultirali su potpisivanjem ugovora za licenciranu proizvodnju Oettinger-a. Ovo je još jedan dokaz da Sarajevska pivara proizvodi pivo prema najvišim europskim standardima kvalitete", rekao je generalni direktor Sarajevske pivare, Haris Kuskunović.

Poznato pivo zahtijeva modernu tehnologiju

Prvom točenju Oettinger piva u Sarajevskoj pivari prisustvovao je i tehnički konzultant za licencirane partnere Oettinger International Gregor Mauritz.

"Proizvedeno je odlično Oettinger pivo i mi smo zahvalni za kontinuiranu i dobru podršku koju smo dobili od Sarajevske pivare. Radujemo se nastavku suradnje i promatramo ovo kao početak dugoročnog partnerstva, ne samo za proizvodnju našeg pilsa, nego i drugih Oettinger proizvoda. I Oettinger i Sarajevska pivara su kompanije s dugom tradicijom, koje dijele slične poslovne filozofije. Sarajevska pivara proizvodi modernom tehnologijom i ponosni smo što se naše pivo može proizvoditi u ovoj kompaniji", istakao je Mauritz tokom prvog točenja ovog poznatog piva.

Oettinger pivarska grupacija jedna je od najvećih u Njemačkoj i lider je na tržištu još od 2004. godine. Uspjeh i povećanje globalnog razvoja Pivarske grupacije temelji se na njemačkoj tradiciji proizvodnje piva. Grupa je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a Oettinger pivo se prodaje u više od 100 zemalja.

Foto: Sarajevska pivara


Tagovi

Oettinger pivo Sarajevska pivara Njemački brand Proizvodnja piva