Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekara BiZ
  • 16.07.2014. 09:35

Plava kravica - znak domaćeg i zdravog mlijeka

Svi se miječni proizvodi u ovoj mljekari proizvode od domaćeg mlijeka proizvedenog na farmama s područja Požeštine. Budući da se radi o dokazano kvalitetnom mlijeku poznatog porijekla, od njega nastaju samo proizvodi neupitne kvalitete

Foto: Mljekara BiZ, depositphotos.com, Goodluz
  • 1.247
  • 63
  • 0

Mljekara BiZ iz mjesta Buk kod Pleternice osnovana je 1994. godine u vlasništvu obitelji Bošnjak. Mlijeko otkupljuju isključivo od kooperanata iz Požeške doline, a radi se o dvjestotinjak farmi s kojima surađuju. Svim proizvodima Mljekara BiZ opskrbljuje područje cijele Hrvatske, a kao partner u projektu "Školsko mlijeko" opskrbljuje i sve škole i vrtiće u Požeško - slavonskoj županiji.

Da će za kvalitetnim proizvodom uvijek biti potražnje, u prilog govori i otvaranje nove prodavaonice mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva domaće Mljekare BiZ, otvorene prošle godine u centru Požege.

Mljekara BiZ na jednom od brojnih izlaganja

Svi se mliječni proizvodi u ovoj mljekari proizvode od domaćeg mlijeka proizvedenog na farmama s područja Požeštine. Budući da se radi o dokazano kvalitetnom mlijeku poznatog porijekla, od njega nastaju samo proizvodi neupitne kvalitete.

Zahvalni potrošači

"Iskreno rečeno, teško smo se odlučili na ovaj korak, jer moja teza je uvijek bila da se bavim proizvodnjom i da to radimo kako treba, znači proizvodnjom mlijeka i mliječnih proizvoda. Nisam se mislio baviti trgovinom. Nažalost, morali smo krenuti s otvaranjem trgovina da bi došli do novca. Ovdje prodajemo isključivo naše mliječne proizvode, uz kore za pite i štrudle, jer imamo svježi sir koji se koristi za pravljenje pita i domaći kruh iz pleterničke pekare Janko. Kore su isto domaće proizvodnje.

Štand na smotri šetanih kola u Buku

Moramo istaknuti da je svo mlijeko i mliječni proizvodi porijeklom od mlijeka s Požeštine. To je isključivo od domaćih farmera, a svi ljudi koji nama daju mlijeko na preradu su zadovoljni. Da bi oni bili zadovoljni, mi smo upravo zbog dotoka novca i primorani otvarati prodavaonice" - pojašnjava Božo Bošnjak, direktor i vlasnik obiteljske tvrtke Mljekara BiZ, navodi pozeska-kronika.hr. Do sada su otvorili takvu specijaliziranu prodavaonicu u Osijeku.

Bošnjak navodi da mu je neizmjerno drago da su upravo njegovi Požežani prepoznali kvalitetu proizvoda koje nude, a uistinu se radi o svježim i domaćim proizvodima. Pri tome je zahvalio Udruzi Simentalac koja ga je potaknula na otvaranje nove prodavaonice. Budući da i u drugim mjestima postoji velik interes, Bošnjak najavljuje otvaranje prodavaonica i u Zagrebu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu. Mljekara trenutno zapošljava 30 zaposlenika i surađuje s preko 270 proizvođača mlijeka.

U ponudi mljekare nalaze se brojni proizvodi, od svježeg mlijeka, svježeg punomasnog i posnog sira, vrhnja, jogurta, miječnih namaza pa do maslaca i slatkog vrhnja. Osobito su pak interesantni polutvrdi sirevi Edamer i Pinki, sir Barun Trenk, Pleternički sir, tvrdi sir Fra Luka te meki Bučki sir.

Prema posljednjim informacijama, Mljekara BiZ mogla bi ući u "brak" sa, za njihovim proizvodima vrlo zainteresiranim poduzećem Spar. Pregovori koje je inicirao tajnik Udruge poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava Život, Miroslav Kovač, trajali su dugo, ali sada će domaći brend mlijeka iz Zlatne doline konačno doći u prvi plan.

Kvalitetu svojih proizvoda, ali i kontinuirano praćenje najnovijih trendova u prehrambenoj industriji, Mljekara BiZ dokazuje brojnim nagradama, priznanjima i medaljama koje su osvojili za svježe kravlje mlijeko, Bučki meki sir, polutvrdi sir Pinki i brojne druge. No, najvažnije je upravo ono što misle njihovi brojni i vjerni potrošači. Njihovo zadovoljstvo proizvodom najbolje opisuje rečenica zahvalnog korisnika: "Hvala Vam što možemo kupiti prirodno i zdravo mlijeko. Boljeg mlijeka nema od Vašega."

Za pomoć pri istraživanju tržišta, molimo sve zainteresirane s područja Osijeka da putem linka ispune anketu Mljekare BiZ.

Foto: Mljekara BiZ, depositphotos.com, Goodluz


Tagovi

Mljekarstvo Mljekara BiZ Pleternica Požega Požeška dolina Zlatna dolina Požeško - slavonska županija Školsko mlijeko Prodavaonica Kvaliteta Domaće mlijeko Mliječni proizvodi Sir Edamer Sir Pinki Sir Barun Trenk Pleternički sir Sir Fra Luka


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić