Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sankcije
  • 30.11.2015. 16:30

Peroni i Grolsch-FT na prodaju?

AB InBev planira prodati brandove Peroni i Grolsch-FT.

  • 118
  • 8
  • 0

Belgijski proizvođač piva Anheuser-Busch InBev planira prodati brandove Peroni i Grolsch koje će dobiti kupnjom britanskog pivara SABMillera kako bi odagnao zabrinutost europskih regulatora zbog 71 milijardu funti vrijednog spajanja dvije kompanije, doznaje Financial Times (FT).

AB InBev, čiji portfelj brendova uključuje i Stellu Artois i Coronu, želi prodati SABMillerove brendove zbog bojazni da bi jedinstvena kompanija nastala spajanjem imala prejaku poziciju na europskom tržištu premium piva, citira FT u nedjelju riječi neimenovanog izvora.

Prihodi od prodaje i nekoliko milijardi funti

Cijena brandova nije navedena, ali Sunday Times, koji je prvi izvijestio o njihovoj mogućoj prodaji, objavio je kako se od prodaje očekuju prihodi od nekoliko milijardi funti. Potencijalni su kupci nizozemska grupa Heineken, američki Molson Coors i irski C&C Group. AB InBev i SABMiller odbili su komentirati izvješća.

Drugi je pak izvor za FT kazao da, iako se razmatra prodaja brandova, formalni postupak nije dogovoren i planovi su podložni promjenama. AB InBev ima sjedište u Bruxellesu, a ovog su mjeseca i službeno krenuli u preuzimanje SABMillera. Dobit tvrtke nastale spajanjem trebala bi dosezati polovinu ukupne dobiti u industriji piva, napominje Reuters.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Anheuser-Busch InBev Peroni Grolsch Stella Artois SABMiller Corona Molson Coors C&C Heineken Tržište piva


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."