Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječna industrija
  • 16.08.2013.

Nastavlja se pad proizvodnje mlijeka

Problemi u govedarskom sektoru se nastavljaju, zatvaraju se farme, nastavak pada proizvodnje mlijeka, niska otkupna cijena mlijeka

Foto: RGBStock.com
  • 447
  • 26
  • 0

U godinu dana zatvoreno je više od 3.000 farmi, a u zadnja četiri mjeseca proizvodnja mlijeka smanjena je za 120 milijuna litara, te se svaki mjesec proizvede 30 milijuna litara manje mlijeka, poticaji nisu isplaćeni u cijelosti, otkupna cijena mlijeka je niska, sve su to problemi koji uzrokuju stalni pad proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj.

Podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) govore da se nastavlja osjetan pad količina prikupljenog mlijeka u Hrvatskoj, pa je tako u mjesecu lipnju prikupljeno 40.603 tone kravljeg mlijeka, što je u odnosu na isti mjesec prošle godine smanjenje za 21,7 posto ili za 11,2 tisuće tona.

Podaci DZS-a pokazuju da je u lipnju u odnosu na isti mjesec prošle godine povećana proizvodnja vrhnja i sira, a smanjena proizvodnja mlijeka za piće, maslaca i fermentiranih proizvoda.

Čelnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka upozorili su krajem srpnja na teško stanje u sektoru govedarstva, pad proizvodnje mlijeka i zatvaranje farmi.

Podaci Hrvatske poljoprivredne agencije za 2012. godinu ukazuju da je broj isporučitelja mlijeka smanjen s 17.366 na 14.874 proizvođača.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Proizvodnja mlijeka Mliječna industrija Otkupna cijena Mlijeko

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]