Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječna industrija
  • 31.07.2013.

Kriza mliječne industrije uzdrmala Dukat

Mliječna industrija Dukat u prvih je šest mjeseci poslovala s gubitkom od 23,4 milijuna kuna za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježila dobit od 39,8 milijuna kuna

Foto: RGBStock.com
  • 1.063
  • 55
  • 0

Podaci o poslovanju vodećeg regionalnog proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda u prvih šest mjeseci zorno svjedoče o dubokoj krizi mliječne industrije.

'Kriza u primarnom sektoru proizvodnje mlijeka negativno se odrazila na cjelokupni mljekarski sektor pa tako i na poslovne rezultate', navode u Dukatu ističući brojne faktore koji su negativno utjecali na poslovanje, od nepovoljnih tržišnih uvjeta, problema nelikvidnosti i pada kupovne moći do sve nepovoljnijeg odnosa između cijene gotovih proizvoda i ulaznih troškova.

Na gubitak je utjecala i afera s mlijekom u BiH zbog koje je privremeno obustavljen izvoz, a povećani su troškovi zbog dodatnih analiza i uvođenja sustava paralelnih kontrola mlijeka.

Značajni problemi u poslovanju odrazili su se i novčani tijek od poslovnih aktivnosti koji je smanjen za čak 465,4 milijuna kuna. Kako bi prevladala financijske teškoće i održala likvidnost, kompanija je bila prisiljena zadužiti se za 500 milijuna kuna.

Dukatovi prihodi od prodaje iznosili su 1.424,5 milijuna kuna i porasli su za 23,3 posto što je najvećim dijelom rezultat konsolidacije Ljubljanskih mlekarni, koje su preuzete u ožujku. Inače, prihodi bez Ljubljanskih mlekarni niži su za 4,5 posto od prošlogodišnjih.

Autor: Z. K. Foto: RGBStock.com


Izvori

tportal.hr


Tagovi

Mliječna industrija Proizvodnja mlijeka Dukat Mliječni proizvodi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]