Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OpenFoodTox
  • 05.02.2017. 09:00

Jednim klikom do informacija o toksičnosti hrane

EFSA je objavila novu bazu OpenFoodTox koja sadrži preko 1.650 EFSA-inih znanstvenih dokumenata s informacijama o toksičnosti za više od 4.400 kontaminanata u hrani i hrani za životinje.

Foto: Alexas_Fotos/pixabay.com
  • 2.045
  • 283
  • 0

EFSA je objavila novu bazu OpenFoodTox koja preko 1.650 EFSA-inih znanstvenih dokumenata s informacijama o toksičnosti za više od 4.400 kontaminanata u hrani i hrani za životinje, čini dostupnima u trenu.

U ovoj se bazi nalaze informacije o opasnim učincima kemijskih tvari, sigurnosnim razinama koje je postavila EFSA te je omogućeno direktno povezivanje s EFSA-inim dokumentima i odgovarajućom EU legislativom.

"Baza je alat, za znanstvenike i donositelje odluka, koji klikom miša omogućuje pretragu i pristup ključnim toksikološkim informacijama o tvarima. Bazu će, također, koristiti stručnjaci iz EFSA-inih znanstvenih odbora i EFSA-ini djelatnici, posebno za tvari čija procjena obuhvaća više znanstvenih ili legislativnih područja. Bazu mogu koristiti i skupine civilnog društva, subjekti u poslovanju s hranom i opća javnost ako žele steći detaljniji uvid u procjenu sigurnosti kontaminanata u hrani", navodi Jane Richardson, znanstvenica koja je radila na izradi baze.

Foto: Alexas_Fotos/pixabay.com


Izvori

Hrvatska agencija za hranu HAH


Tagovi

EFSA Hrvatska agencija za hranu OpenFoodTox Toksičnost Informacije Baza


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.