Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sirarstvo
  • 07.08.2013.

Imamo najbolji ovčji sir na svijetu

Hrvatski sir, ili bolje rečeno Gligorin sir, i ovaj je put među velikom konkurencijom stranih sireva iz cijelog svijeta (Europa, SAD itd.) ostvario vrhunski rezultat dobivši zlato

  • 376
  • 17
  • 0

Na 116. godišnjem međunarodnom natjecanju sira u Nantwichu u Velikoj Britaniji, najstarijem i najvećem natjecanju na svijetu, među 4.285 sireva iz svih krajeva svijeta mi smo se natjecali za zlato, srebro i broncu.

Nastavak izvanredne priče o uspjehu Sirane Gligora njihov je izvrsni ovčji sir, okrunjen zlatnom medaljom na međunarodnom natjecanju u kategoriji-najbolji sir iz ovčjeg mlijeka.

Među 190 sudaca koji su degustirali najbolje svjetske sireve bili su i poznati britanski te talijanski kuhari James Martin i Gino D’Acampo. 'Zlatna nagrada Paškog sira znači da kupci mogu biti sigurni znajući da je hrvatski najfiniji sir ocijenjen od stručnjaka kao izvanredan. Čast je pobijediti talijanski, francuski, švicarski i britanski sir te zbog toga svi s Otoka Paga i iz Hrvatske trebaju biti ponosni na ovaj izvanredni sir', rekao je voditelj manifestacije Richard Paul.

Svake godine tisuće turista posjećuje Siranu Gligora kako bi upoznali tradiciju izrade najboljih hrvatskih sireva. Sir Gligora postao je simbol Hrvatske u vještini i umjetnosti izrade sira te je kao takav uvršten i na internacionalnu gastronomsku mapu.


Izvori

tportal.hr


Tagovi

Sirarstvo Ovčji sir Sirana Gligora Sir

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]