Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ledo
  • 21.06.2015. 09:00

Hrvatski sladoledi od sada i u Americi

Najveći proizvođač sladoleda i zamrznutih proizvoda u Hrvatskoj i regiji, Ledo, otpremio je prvu pošiljku sladoleda na veliko američko tržište i time ostvario značajan iskorak u izvoznoj strategiji.

  • 265
  • 52
  • 0

Do izvoza sladoleda došlo je temeljem sporazuma o suradnji, koji je za 2015. i 2016. godinu, zagrebački Ledo potpisao s američkim trgovačkim lancem Kroger.

O značaju ovoga posla za Ledo i Agrokor, najbolje svjedoči podatak da je Kroger drugi po veličini trgovački lanac u SAD-u i peti na svijetu te da u svojemu sastavu ima 3.400 trgovina po cijelom SAD-u. Radi se o velikoj izvoznoj šansi ove tvrtke, u sklopu koje će svoje sladolede plasirati na zahtjevno, ali i bogato američko tržište. Led će, kad su američki kupci u pitanju, probiti sladoledi na štapiću u multipaku, proizvedeni pod vlastitom premium markom ovog trgovačkog lanca nazvanoj Private Selection.

Budući da je filozofija poslovanja lanca Kroger od samih početaka utemeljena na visokoj kvaliteti ponude i sloganu: "Nikada ne prodajemo nešto što ni sami ne bismo željeli", stavljanje naših sladoleda u njihov asortiman, tim je značajnije.

U proteklih dvadesetak godina, Ledo je ostvario iznimne rezultate i vrlo visoke tržišne udjele u regiji. Ujedno je u posljednjem razdoblju, pogotovo nakon ulaska Hrvatske u EU, dodatno napravljen iskorak i na nova tržišta izvan regije. Uz rast prodaje i profita te povećanja efikasnosti zbog ekonomije obujma, učenje i stjecanje iskustva u poslovanju na međunarodnom tržištu višestruko koriste i kompaniji i svim njezinim zaposlenicima, ističe Hrvoje Kraljević, predsjednik Uprave Leda.

Osim na američkom, Ledo sladoledi iz zagrebačkih pogona, danas se mogu naći i na tržištima više od dvadeset zemalja Europe, Afrike i Azije, primjerice u Izraelu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Libiji i Azerbajdžanu.

Najnoviji izvoz u SAD, potvrđuje da je Ledo spreman za velike tržišne utakmice te da je ova suradnja tek početak osvajanja novih izvoznih tržišta. Ulazak na ovo američko, kao i u moćnu Krogerovu trgovačku mrežu, najveći je i potencijalno najznačajniji izvozni iskorak kompanije Ledo dosada. Dio je to ne samo poslovne strategije Leda, već i koncerna Agrokor općenito, a vezanog uz intenziviranje izvoza i što veću prisutnost njegovih proizvoda na svjetskom tržištu.


Tagovi

Ledo Kroger Amerika Trgovački lanac Agrokor SAD Izvoz Američko tržište Private Selection Kvaliteta Tržišni udjeli Hrvoje Kraljević Europa Azija Afrika Izrael Ujedinjeni Arapski Emirati Libija Azerbajdžan Svjetsko tržište


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.