Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz proizvoda
  • 17.09.2016. 10:30

Hrvatske tvrtke probijaju se na rusko tržište

Hrvatske tvrtke sklopile su višemilijunske ugovore s ruskim distributerima na međunarodnom sajmu prehrambene industrije World Food Moscow.

Foto: sardina.hr
  • 1.530
  • 173
  • 0

Hrvatske tvrtke sklopile su višemilijunske ugovore s ruskim distributerima na međunarodnom sajmu prehrambene industrije World Food Moscow.

Tvrtka Sardina ugovorila je nove narudžbe svojih proizvoda u vrijednosti od tri milijuna kuna preko ruskog distributera Hayat service-a, a tvrtka Kaprina zaključila je ugovore o prodaji dodataka prehrani u iznosu od milijun kuna putem svoje ruske podružnice Kaprina Moskva.

Eurocompany je dogovorila suradnju s ruskom tvrtkom Be fresh u području prodaje orašastih plodova i suhog voća, dok je Maraska zaključila predugovor s distributerima za rusko tržište, a s izvozom se kreće početkom sljedeće godine.

"Nastup na ovom sajmu omogućuje sklapanje izravnih kontakata s ruskim partnerima, prije svega zbog plasmana proizvoda hrvatske prehrambene industrije na ovomu značajnom, velikom tržištu", rekao je direktor Predstavništva HGK u Moskvi Jakov Despot, dodavši da će Predstavništvo, u suradnji s Veleposlanstvom RH te Predstavništvom HTZ-a, i dalje raditi na okupljanju i animiranju hrvatske poslovne zajednice, s ciljem daljnjeg učvršćivanje pozicije hrvatskoga gospodarstva na ruskom tržištu.

Osigurati dobru poziciju za budućnost

U okviru sajma, Predstavništvo HGK organiziralo je poslovnu konferenciju i B2B razgovore na kojima su sudjelovali brojni predstavnici hrvatskih i ruskih tvrtki. Potpredsjednik tvrtke Podravka za regiju Rusije i Zajednicu neovisnih država Damir Perlok predstavio je značajne poslovne uspjehe Podravke na ruskom tržištu.

"Podravka je u posljednje dvije godine, zahvaljujući novom poslovnomu modelu, ostvarila najveći rast prodaje u posljednjih 20 godina", istaknuo je Perlok naglasivši da upravo sada, u vrijeme političke i gospodarske krize, treba ostati ili doći na ovo tržište kako bi se osigurale dobre pozicije za budućnost.

Na zajedničkom izložbenom prostoru HGK, svoje proizvode uspješno su predstavili Podravka, Maraska, Mlinar, Zvečevo, Belje, Sardina Postira, Badel 1862, Eurocompany, Kaprina, Vegetariana, Fami i Anamarija Kava.

World Food Moscow održao se od 12. do 15. rujna u organizaciji Predstavništva HGK u Ruskoj Federaciji, uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji i Predstavništva Hrvatske turističke zajednice. To je vodeći i najstariji međunarodni sajam iz područja prehrambene industrije na tržištu Rusije i zemalja bivšega Sovjetskog Saveza, a posljednjih 20 godina sajam se potvrdio kao najznačajnije mjesto za promidžbu novih i postojećih prehrambenih proizvoda na ruskom tržištu.

Foto: sardina.hr


Izvori

Hrvatska gospodarska komora HGK


Tagovi

HGK Rusko tržište Hrvatske tvrtke Izvoz Ugovor


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]