Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska poljoprivredna komora
  • 17.11.2016. 13:30

HPK: Hrvatska nije kanta za smeće!

HPK: Republika Hrvatska nije kanta za smeće te ćemo se zajedno s HUP-om i HGK zalagati za uspostavu standarda kvalitete koji bi trebao biti jednak za domaću i uvoznu robu.

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
  • 4.851
  • 824
  • 0

Utvrđivanje salmonele u hrani ukazalo je na dodatnu potrebu za pojačanom kontrolom kvalitete uvoznih namirnica. Hrvatska poljoprivredna komora - HPK već nekoliko godina inzistira na tome da uvozna roba mora prolaziti jednako stroge procedure kao i domaća.

"Poljoprivredni proizvođači u Republici Hrvatskoj moraju zadovoljiti rigorozne mjere kako bi stavili svoje proizvode na police, a uvozi se sve i svašta", navode iz HPK.

Moramo imati standarde kvalitete

Salmonela u piletini, a javnost ne zna!

"Republika Hrvatska nije kanta za smeće te ćemo se zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Hrvatskom gospodarskom komorom zalagati za uspostavu standarda kvalitete koji bi trebao biti jednak za domaću i uvoznu robu."

Nakon što je smijenio Tomislava Kiša, pomoćnika ministra za veterinarstvo i sigurnost hrane zbog salmonele u piletini, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić pokazao je interes za strožim kontrolama i nadzorom namirnica. Za to su ga iz HPK i javno pohvalili.

U inspekcijskom nadzoru utvrđeno je da je u prodaju stavljeno 11 tona mesa peradi, od čega je većina prodana i moguće zaražena salmonelom. Lidl je pozvao kupce da sporno meso vrate na prodajna mjesta pa će podatak o ukupnim uništenim količinama mesa uskoro biti dostupan javnosti.

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL


Tagovi

HPK Uvoz Kontrola proizvoda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.