Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupujmo hrvatsko
  • 05.05.2016. 12:30

HGK: Online katalog hrvatskih proizvoda!

Domaći proizvođači u katalogu imaju priliku predstaviti svoj proizvod, ne samo opisno, nego uz tehnničke specifikacije i troškovničke stavke, a na taj način želi se prezentirati sve hrvatske proizvode na jednom mjestu!

  • 656
  • 30
  • 0

Online katalog hrvatskih proizvoda nedavno je predstavljen proizvođačima diljem Hrvatske, a cilj mu je uvjeriti kupce i naručitelje u javnoj nabavi da ima domaćih proizvoda koji kvalitetom i cijenom ne odstupaju od stranih, a čak ih kvalitetom i premašuju pa njihova konkurentnost uopće nije upitna.

U tijeku je prva faza projekta, a to je popunjavanje kataloga. Kada u njemu bude više od dvije tisuće proizvoda, krenut će kampanja prema naručiteljima, najavljuju iz Hrvatske gospodarske komore (HGK). U HGK smatraju kako domaće tvrtke imaju potencijal zaraditi kroz sustav javne nabave, jer se očekuje priljev određenih iznosa novca iz europskih fondova.

Kupujmo lokalno, mislimo globalno!

Uz pomoć kataloga cilj je informirati i raditi na jačanju svijesti naručitelja, a to su uglavnom jedinice lokalne samouprave, ministarstva i komunalna poduzeća. Domaći proizvođači u katalogu imaju priliku predstaviti svoj proizvod, ne samo opisno, nego uz tehnničke specifikacije i troškovničke stavke, a na taj način želi se prezentirati sve hrvatske proizvode na jednom mjestu, međusobno povezati male i srednje poduzetnike te općenito povećati njihov udjel u postupcima javne nabave.

Trenutno je u katalogu 352 proizvoda, od kojih je 68 s oznakom Hrvatska kvaliteta i 11 s oznakom Izvorno hrvatsko.


Tagovi

Kupujmo hrvatsko Katalog hrvatskih proizvoda EU fondovi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]