Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Carlsberg
  • 12.11.2015. 11:00

Carlsberg zaključio tromjesečje s gubitkom

Danski proizvođač piva Carlsberg izvijestio je u srijedu da je treće tromjesečje zaključio s gubitkom zbog velikih troškova otpisa, najavivši otpuštanje oko 2.000 visoko kvalificiranih radnika ili 15 posto zaposlenih.

  • 123
  • 13
  • 0

Danski proizvođač piva Carlsberg izvijestio je u srijedu da je treće tromjesečje zaključio s gubitkom zbog velikih troškova otpisa, najavivši otpuštanje oko 2.000 visoko kvalificiranih radnika ili 15% zaposlenih.

U razdoblju od srpnja do rujna Carlsberg je zabilježio neto gubitak od 4,5 milijardi danskih kruna (603,2 milijuna eura), u usporedbi s prošlogodišnjom neto dobiti od 2,1 milijardu kruna. Gubitak po dionici iznosio je 29,5 kruna, u usporedbi s dobiti od 13,8 kruna po dionici u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prodali istu količinu piva kao lani

Rezultat uključuje posebne troškove od 7,72 milijarde kruna, uglavnom povezane s otpisom ruskih brandova i imovine u Kini. U prošloj godini iznosili su 94 milijuna kruna. Ako se izuzmu te stavke, prilagođena dobit iznosila je 2,22 milijarde kruna.

Neto prihodi uvećani su 1,1%, na 18,3 milijarde kruna. Organska stopa rasta iznosila je 3%. Ukupno je u tromjesečnom razdoblju do kraja rujna Carlsberg prodao 37,6 milijuna hektolitara piva, čime je obujam prodaje ostao nepromijenjen u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Na organskoj je osnovi smanjen 3% zbog istočne Europe.

Niža organska operativna dobit

U cijeloj 2015. godini, kompanija sada očekuje nižu organsku operativnu dobit no što su dosada predviđali. Očekuju također 10 milijardi kruna otpisa i troškova restrukturiranja u razdoblju od 2015. do 2017., zbog programa usmjerenog na poboljšanje dobiti i novčanog toka. Oko 8,5 milijardi kruna tog iznosa bit će naplaćeno u ovoj godini.

Program koji objedinjuje postojeće i nove inicijative za poboljšanje dobiti trebao bi do 2018. donijeti pozitivne efekte od 1,5 do dvije milijarde kruna godišnje, koji će biti dijelom usmjereni u poboljšanu profitabilnost, a dijelom reinvestirani.

"Uvažavajući činjenicu o nezadovoljavajućem kretanju dobiti u proteklim godinama, poduzimamo daljnje korake za pripremu Carlsberg grupe za budućnost. Postupak preispitivanja strategije mogao bi biti proveden do kraja prvog tromjesečja iduće godine", rekao je izvršni direktor Cees 't Hart.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Carlsberg Cees t Hart Novčani tok Neto prihodi Troškovi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs