Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 12.10.2015. 12:30

Za izgradnju staklenika 3,7 milijuna kuna

U Prelošćici kod Siska, četiri tvrtke koje se bave proizvodnjom povrća, izgradile su četiri staklenika. Jednoj od njih, Duga staklenicima d.o.o., isplaćeno je gotovo četiri milijuna kuna IPARD sredstava.

  • 849
  • 109
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Zagrebačkoj tvrtki Duga staklenici d.o.o. osnivača Miljenka Vignjevića, isplaćeno je 3.710.272,50 kuna za ulaganje u izgradnju staklenika s popratnom opremom za proizvodnju voća i povrća. Ova je tvrtka zajedno s još tri druge, izgradila staklenike u Prelošćici nedaleko od Siska u kojima proizvode rajčice sorti grappolo, cherry i beef. Povrće na tržište kao brand Plodovi sunca, plasiraju putem trgovačkih lanaca. Sada su izgrađena četiri staklenika, a u planu je gradnja još dva, nakon čega bi se rajčice proizvodile i za inozemstvo.


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Duga staklenici d.o.o. Miljenko Vignjević Prelošćica Sisak Plodovi sunca Rajčice Grappolo Cherry Beef


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.