Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 01.12.2015. 13:00

Za izgradnju i opremanje staklenika 3,7 milijuna kuna

Županjskoj tvrtki Komet isplaćeno je gotovo četiri milijuna kuna IPARD sredstava, za gradnju i opremanje staklenika namjenjenih uzgoju rajčice.

  • 422
  • 51
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki Komet d.o.o., osnivača Ivice Bilića iz Županje u Vukovarsko-srijemskoj županiji, isplaćeno je 3.7 milijuna kuna za ulaganje u izgradnju i opremanje staklenika te nabavljena oprema za hidroponski i akvaponski uzgoj rajčica.

IPARD novcem, kupljeni su uređaji za održavanje specifičnih mikroklimatskih uvjeta kao što su ventilacija, klimatizacija i grijanje, uključujući alarmni sustav s generatorom te vodovodna, plinska, električna i kanalizacijska mreža.


Povezana biljna vrsta

Rajčica

Rajčica

Sinonim: paradajz, poma, pomidora, kavoda/kavada | Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Rajčica je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Uzgaja se u plastenicima, staklenicima i na polju. Dijeli se na srednje ranu i kasnu. Ima dobro razvijen vretenast korijen... Više [+]

Tagovi

IPARD Mjera 101 Komet d.o.o. Ivica Bilić Županja Vukovarsko-srijemska županija Staklenici Rajčica Hidroponski uzgoj Akvaponski uzgoj Mikroklimatski uvjeti Klimatizacija Generator


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.