Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guinnessov rekord
  • 16.08.2016. 09:00

U bundevi će preveslati 12km i srušiti rekord!

362 kilograma teška bundeva ima široku upotrebu. Dokazao je to entuzijast Todd Sandstrum koji je od bundeve napravio kanu.

Foto: South Shore Great Pumpkin Challenge
  • 1.455
  • 72
  • 0

Ova 362 kilograma teška bundeva zaista ima široku upotrebu. Dokazao je to entuzijast Todd Sandstrum koji je od nje napravio kanu i već jednom postavio svjetski rekord u ovoj neobičnoj disciplini.

Prvi puta nije ostvario cilj, ali zato je siguran da će sada uspjeti preveslati 12 km u bundevi i tako dobiti pozornost koju zaslužuje, a koja će mu pomoći u drugom, važnijem naumu.

Todd se bavi povezivanjem poljoprivrednika s rastoranima kako bi se pokrenuo lokalni lanac proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda - od polja do stola i veliki je zagovornik proizvodnje zdrave hrane.

Zajedno sa suprugom pokrenuo je projekt s ciljem distribucije sjemena bundeve i obrazovanja u poljoprivredi. No, trebao je i medijsku potporu - i dosjetio se. Napravit će ono što nitko dosad nije - oploviti rijeku u kanuu od bundeve. I uspjelo mu je. Danas je čovjek koji drži rekord najdužeg putovanja u kanuu od bundeve, a sjeme bundeve dijeli se šakom i kapom zainteresiranim uzgajivačima.

Foto: South Shore Great Pumpkin Challenge


Povezana biljna vrsta

Buča

Buča

Sinonim: Bundeva | Engleski naziv: Gourd, Squash, Pumpkin | Latinski naziv: Cucurbita maxima Duchesne

Buče (bundeve) su jednogodišnje biljke, a izvorno dolaze iz Amerike. Danas se uzgajaju kultivirane vrste u toplim područjima svijeta, a dozrijevaju u kasnu jesen. Korijen je vrlo... Više [+]

Izvori

ModernFarmer


Tagovi

Bundeva Kanu od bundeve


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]