Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šafram d.o.o.
  • 02.04.2014. 18:00

Tvrtka Šafram IPARD-om do nove hale

U ponedjeljak, 7. travnja, započinju radovi na izgradnji nove proizvodne hale tvrtke Šafram d.o.o.

  • 135
  • 10
  • 0

Poduzeće Šafram d.o.o. iz Turanovca u svibnju 2013. godine prijavilo se na IPARD natječaj, u sklopu mjere 103, za projekt vrijedan 2.850.710,02 kuna. Prošlog mjeseca projekt je odobren, a tvrtka Šafram ostvarit će iznos potpore u visini od 1.425.355,01 kuna.

Projektnu prijavu za tvrtku je radila VIDRA - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Za Šafram d.o.o. ovo je već drugi projekt financiran iz IPARD programa. Svečanom otvorenju radova nazočit će, između ostalih, vlasnici tvrtke Šafram d.o.o., saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić.

Djelatnost poduzeća Šafram d.o.o.

Osnovna djelatnost poduzeća Šafram d.o.o. je proizvodnja i prerada mljevene začinske paprike, a osim paprike poduzeće se bavi pakiranjem 106 artikala proizvoda poput riže, maka, rogača, lovora, limunska kiseline i drugih. Poduzeće danas posluje na dvije lokacije i to na mjestu sjedišta firme u Zagrebu i Turanovcu, općina Lukač. U Zagrebu je centrala poduzeća te dio pakeraja i pomoćnih skladišta. U Turanovcu je otkupna stanica za svježu začinsku papriku te pogon za proizvodnju, preradu i skladištenje paprike. Poduzeće godišnje zapošljava 50 stalno zaposlenih djelatnika te oko 14 sezonaca na razdoblje od četiri mjeseca.

Projekt za koji su odobrena sredstva odnosi se na dogradnju proizvodno-poslovne hale sa hladnjačom te nabavu paletnih skladišnih regala, viličara i opreme za označavanje proizvoda što je samo potvrda da poduzeće posluje u skladu sa nacionalnim i EU standardima poglavito što se tiče HACCP-a i Zakona o zaštiti potrošača. Navedenom investicijom, osim što će se osigurati postojanost kvalitete nadjeva oraha, maka, mljevenih i pakiranih proizvoda, povećat će se i osigurati siguran plasman navedene robe.


Tagovi

Šafram d.o.o. VIDRA Josip Đakić Tomislav Tolušić Đuro Bukvić Začinska paprika IPARD Nova hala Turanovac


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.