Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plodovi Fructus
  • 09.03.2014. 13:11

Sadnjom krastavaca do većeg profita?

Hrvatska godinama potrebe za krastavcima namiruje uvozom. Hoće li se takva situacija promijeniti?

Foto: freepik.com
  • 777
  • 75
  • 0

Tvrtka Plodovi Fructus iz Donjeg Miholjca početkom prošlog mjeseca pozvala je poljoprivredne proizvođače s područja pet slavonskih županija na sadnju krastavaca. Na poziv miholjačke tvrtke odazvao se značajan broj poljoprivrednika.

To i nije čudno budući da Plodovi Fructus svojim kooperantima osiguravaju redovit otkup i isplatu otkupljenih proizvoda, kreditiranje repromaterijalom, pa čak i obradu tla te postavljanje crnih malč folija uz kontinuirani stručni nadzor.

Izvrsna je to prilika i za mala seoska domaćinstva

Ideja za pokretanje tog posla nastala je s ciljem da se za potrebe hrvatskog, ali i inozemnih tržišta, osiguraju prinosi krastavaca s domaćih polja, navode iz Plodova Fructus. Ujedno je cilj poticati razvoj domaće poljoprivrede.

"Ovime se čak i malim seoskim domaćinstvima omogućuje da na svojim zemljištima osiguraju dobru i sigurnu zaradu. Potreba hrvatskog tržišta za krastavcima ne može se namiriti iz domaćeg uzgoja, već se oni godinama moraju uvoziti. Malo je poznato da za sadnju tog, u našim krajevima uvriježenog povrća, nije potreban velik zasad, već da sasvim solidan prinos možemo očekivati i na malim površinama", ističu iz Plodova Fructus.

Foto: freepik.com


Tagovi

Krastavci Plodovi Fructus Donji Miholjac Povrćarstvo Profit Otkupna cijena Kukumar


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]