Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najrodnija lubenica
  • 28.08.2016. 13:30

Sa jedne sadnice čak 131 lubenica!

Kinezi se mogu pohvaliti lubenicom koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najproduktivnija pojedinačna sadnica ovog voća, na kojoj je dozrio čak 131 plod.

Foto: Best China News
  • 5.780
  • 562
  • 0

Kinezi se mogu pohvaliti lubenicom koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najproduktivnija pojedinačna sadnica ovog voća, na kojoj je dozrio čak 131 plod, piše andnowuknow.com.

U optimalnim uvjetima na jednoj sadnici lubenice obično dozrije dva do četiri ploda, no to se u uzgoju kineske kompanije Zhengzhou Research Seedling Technology, koja se bavi tehnologijom sjemena, nije dogodilo.

Agronom Zhu Xuegang je nakon 90 dana njege predstavio "kralja lubenice" kojeg je posadio 26. travnja ove godine. Svi plodovi lubenice dosegli su optimalnu veličinu, prosječno 10 kilograma, do najteže od čak 19 kilograma.

Hibrid je nazvan Tianlong 1508 koji je uvelike otporan na bolesti, a Xuegang tvrdi da je tajna uspjeha samo u posebnom načinu navodnjavanja u kojem nisu korisitli hladnu vodu već onu skladištenu koja je imala vanjsku temperaturu zraka. Xuegang kaže kako su vodu obogaćivali gnojivom što je osiguralo dovoljno nutrijenata za ovako bogat rod. "Kralja lubenica" su svaki dan obilazili i pazili da se vriježe ne zamrse. Još se ne zna hoće li se ovaj hibrid koristiti u masovnoj proizvodnji, no privukao je pažnju velikog broja uzgajivača.

Foto: Best China News


Tagovi

Kralj lubenice Najrodnija lubenica


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ove godine pripremili smo bogat program. Vidimo se!
#gudovac2024