Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastenička proizvodnja
  • 20.04.2015. 07:20

Raste broj povrtlara u OBŽ!

Moderna proizvodnja povrća pred povrtlare stavlja i nove izazove jer je osim fizičkog rada na zemlji potrebna je i stalna edukacija i unapređivanje proizvodnje.

  • 329
  • 17
  • 0

Osječko-baranjska županija sve je zapaženija po broju povrtlara i voćara koji hranu proizvode u skladu sa strogim zakonskim propisima eko proizvodnje. Među tom, sve brojnijom obitelji, je i Ivica Černi iz Valpova koji u svom plasteniku cijele godine proizvodi povrće, a sustavno uvodi i inovacije. Najveći izazov eko proizvodnje je kako zaštititi povrće i kako povećati prinose.

Na plasteničku proizvodnju odlučio se zato što na taj način može kontrolirati uvjete proizvodnje. Naime, nagle klimatske promjene sve su češće, a u plasteniku se povrće i voće štiti od takvih promjena kao i od vremenskih nepogoda kao što su primjerice led i mraz, a kontrolira se i vlaga i temperatura.

Moderna proizvodnja povrća pred povrtlare stavlja i nove izazove jer je osim fizičkog rada na zemlji potrebna i stalna edukacija i pronalaženje novih sorti te unapređivanje proizvodnje. Uz cjelogodišnju proizvodnju, Ivica je odlučio i napraviti iskorak prema kupcima s inovacijama pa će tako iz Valpova uskoro do kupaca stići i nove vrste mrkve. Naime, uz narančastu, počinje saditi i ljubičastu, bijelu i žutu mrkvu.

Domaći proizvođači uspiju proizvesti voća i povrća tek za 20% tržišta, a kvalitetan proizvod, poput ovog eko povrća, uvijek će pronaći put do novih kupaca.


Povezana biljna vrsta

Mrkva

Mrkva

Sinonim: - | Engleski naziv: Carrot | Latinski naziv: Daucus carota L. ssp. sativus (Hoffm.) Arcang

Mrkva je dvogodišnja zeljasta povrćarska biljka iz porodice štitarki (Apiaceae). Kao korjenasto povrće cijenjena je posebno zbog hranjivog i naročito vitaminskih i mineralnih... Više [+]

Tagovi

Povrćarstvo Povrće Voće Ivica Černi Valpovo Plastenici Nove sorte Mrkva Domaći proizvođači Eko proizvodnja


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.