Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cijene povrća
  • 04.05.2016. 16:30

Porasla cijena paprike!

Prema službenim podacima, poskupila je paprika babura za 7,56 posto. Pad cijena bilježi se kod zelene salate i to za 20 posto.

Foto: monkeybusinessimages/bigstockphoto.com
  • 890
  • 38
  • 0

U razdoblju od siječnja do ožujka 2016. godine uočene su manje promjene cijena kod većine povrtnih vrsta, pokazuju podaci tržišno-informacijskog sustava u poljoprivredi TISUP.

U ožujku su u odnosu na veljaču od zelenog lisnatog povrća pojeftinile zelene salate (kristalka za 6,75% i puterica za 6,11%), mladi luk (za 5,24%) i špinat (za 4,08 %).

Na tržnicama niže cijene većine povrća

Poskupljenje cijena bilježe paprika babura (7,56 %), patlidžani (3,90 %) i kupus crveni (4,32 %). Od siječnja do ožujka ove godine gotovo iste ili slične cijene zadržali su: blitva, crveni radič, cvjetača, grah šareni, luk i rajčica.

U odnosu na ožujak 2015. godine, u ožujku 2016. na tržnicama cijene su većinom bile značajno niže kod većine vrsta povrća. Bilježimo značajno niže cijene zelenih salata (kristalke -20,05% i puterice -17,89%), crvenog radiča (-19,57%), endivije (-19,01%), blitve (-15,53%), cvjetače (-15,44%), kelja (-14,29%), špinata (-13,35%), mladog luka (-12,91%).

Foto: monkeybusinessimages/bigstockphoto.com


Povezane biljne vrste

Patlidžan

Patlidžan

Sinonim: - | Engleski naziv: Eggplant | Latinski naziv: Solanum melongena L.

Patlidžan se uzgaja na površinama manjim od onih za rajčicu i papriku. U zemljama Afrike i Azije, kao i na Mediteranu cijeni se kao korisno povrće i nazivaju ga mesom jer je... Više [+]

Rajčica

Rajčica

Sinonim: paradajz, poma, pomidora, kavoda/kavada | Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Rajčica je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Uzgaja se u plastenicima, staklenicima i na polju. Dijeli se na srednje ranu i kasnu. Ima dobro razvijen vretenast korijen... Više [+]

Tagovi

Cijene povrća Babure Patlidžan Rajčica


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]